Ķīlnieku sagrābējs Parīzē nogalināts ar vairāk nekā 40 lodēm (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Parīzes policijas spēki atklājuši, kā tika nogalināts uzbrucējs, kas pagājušajā nedēļā bija sagrābis ķīlniekus kādā ebreju lielveikalā.

Policija ķīlnieku sagrābēju esot nogalinājusi ar vairāk nekā 40 lodēm.

Policijas īpašās vienības kareivji paskaidrojuši, ka uzbrucēja neitralizēšanas operācijā bez apstājas pienākumus pildījuši 50 stundas.

«Videomateriāls, kurā bija redzama mūsu kolēģa Ahmeda Merabē nogalināšana pie «Charlie Hebdo» redakcijas, motivēja mūs neitralizēt uzbrucēju par katru cenu,» laikrakstam «Le Parisien» pastāstījis kāds speciālās vienības kareivis. Viņš atzinis, ka brāļu Kuaši neitralizēšana kalpojusi kā «adrenalīna pote», neskatoties uz to, ka speciālās vienības kareivji nebija atpūtušies vairāk nekā divas dienas.

Kāds cits vienības pārstāvis pastāstījis, ka snaiperi šajā situācijā bijuši bezspēcīgi, jo saskatīt uzbrucēju traucējušas reklāmu izkārtnes veikala logos.

Trešais vienības pārstāvis laikrakstam skaidrojis, ka pie lielveikala ieejas policijas spēki izvietojuši sprāgstvielas, lai izlauztu ceļu, ko ar iepirkšanās ratiņiem bija aizšķērsojis Kulibali.

Ķīlnieku sagrābējs izlēmis uzbrukt pirmais. Viņš sācis šaut uz policijas spēkiem ar Kalšņikova automātu, ik pa brīdim slēpjoties lielveikalā.

Policija vēlējās uzbrucēju sagūstīt dzīvu, taču bija skaidrs ka viņam tā ir pašnāvnieka misija.

«Mūsu priekšā bija superprecīzs, labi apmācīts cilvēks, kas zināj, kā apieties ar šaujamieroci. Tad viņš mums uzbruka,» stāsta policijas spēku pārstāvis. Policijas atbildes reakcija esot bijusi «sprādzienveidīga».

Jau ziņots, ka Amedi Kulibali nošāva policisti Malakofas pilsētā, bet pēc tam sagrāba ķīlniekus ebreju lielveikalā. Apšaudē ar policijas specvienību tika nogalināti pieci cilvēki, tostarp ķīlnieku sagrābējs, bet četri cilvēki smagi ievainoti.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu