Sāk izmeklēšanu pret komiķi par komentāriem Parīzes teroraktu lietā (22)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Francijas prokuratūra sākusi izmeklēšanu par kūdīšanu uz terorismu pret franču komiķi Djedonē, kurš sociālajā tīklā «Facebook» publicēja komentāru, ko var interpretēt kā simpatizēšanu vienam no teroristiem, kas pagājušajā nedēļā sarīkoja uzbrukumus Francijā.

«Šonakt, cik tālu tas attiecas uz mani, es jūtos kā Šarlī Kulibali,» rakstīja Djedonē, spēlējoties ar frāzi «Je suis Charlie» («Es esmu Šarlī»), kas kļuvusi par vienojošo saukli demonstrācijām pēc teroristu uzbrukuma satīriskā žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijai.

Amedijs Kulibali ir atbildīgs par diviem citiem uzbrukumiem, kas sekoja «Charlie Hebdo» slaktiņam - policistes slepkavību Parīzes dienvidos un četru veikala apmeklētāju nogalināšanu košera veikalā.

Djedonē piesaistīja starptautisku uzmanību 2013.gadā, kad franču futbolists Nikolā Anelkā saņēma piecu maču diskvalifikāciju par kādā no spēlēm parādīto Djedonē žestu, ko daudzi tulko kā antisemītisku.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu