Premjers: Francija ir karā ar islāmismu, nevis islāmu (29)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Francija atrodas kara stāvoklī ar terorismu, islāmismu un džihādismu, nevis kādu reliģiju, musulmaņiem vai islāmu, otrdien paziņojis Francijas premjerministrs Manuels Valss.

Parlamenta sesijā, kurā tika pieminēti Parīzes teroraktos nogalinātie 17 cilvēki, Valss norādīja, ka Francija aizsargā gan cilvēkus, kuri tic, gan tos, kuri netic.

Premjers arī paziņoja, ka tiks ievesti jauni drošības pasākumi, tostarp tiks veikta datu vākšana cīņai pret terorismu un cietumos islāmisti tiks izolēti, lai nepieļautu, ka viņi pievērš citus ieslodzītos radikāliem uzskatiem.

Valss arī lūdza Eiropas Savienību (ES) atvēlēt lielākus līdzekļus cīņai pret teroristiem.

Jau ziņots, ka bruņoti islāmisti - brāļi Šerifs un Saīds Kuaši - pagājušajā trešdienā Parīzē iebruka žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijā, noslepkavojot 12 cilvēkus. Uzbrukuma gaitā šāvēji klieguši «Allāhs ir dižens» un «Mēs esam atriebuši pravieti». Tas ir asiņainākais teroristu uzbrukums Francijā pēdējo 40 gadu laikā.

Savukārt pagājušajā ceturtdienā Monrūžā, uz dienvidiem no Parīzes, Amedijs Kulibali, kurš esot pazinis brāļus Kuaši, nošāva policisti, bet piektdien Parīzē iebruka košera veikalā, nogalinot četrus cilvēkus.

Kulibali un brāļi Kuaši piektdien policijas operāciju gaitā tika likvidēti.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu