ASV: Parīzes terorakti norāda uz nepieciešamību pēc globālas atbildes «Islāma valstij» (38)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Teroristu uzbrukumi Parīzē un citās Rietumu pilsētās skaidri norāda uz nepieciešamību pēc globālas atbildes teroristu organizācijai «Islāma valsts», trešdien paziņojis ASV sūtnis Džons Alens.

«Kā mēs pagājušajā nedēļā tik traģiski redzējām Parīzē, Irāka atrodas globālā konflikta frontes līnijā,» preses konferencē Bagdādē paziņoja Alens.

«Islāma valsts» grupējuma «tumšā, vardarbīgā ideoloģija sniedzas tālu», arī iedvesmojot kaujiniekus īstenot uzbrukumus Sidnejā, Otavā un Briselē, norādīja Alens, kurš koordinē ASV vadīto koalīciju pret džihādistu grupējumu.

Viņš uzsvēra, ka «Islāma valsts» sakaušana nav tikai Irākas atbildība. Šis grupējums ir globāls drauds, kas prasa globālu atbildi.

«Islāma valsts» kaujinieki sagrābuši savā kontrolē plašas teritorijas Irākā un Sīrijā, kur pasludinājuši savu «kalifātu». Grupējums apņēmies panākt, lai «kalifātā» dzīve noritētu atbilstoši sunnītu viduslaiku paražām.

Alens norādīja, ka pašreiz uzlidojumus džihādistu pozīcijām Irākā veic astoņas valstis, bet 12 solījušas palīdzēt apmācīt Irākas drošības spēkus.

Irākas federālie spēki, kurdu karavīri, šiītu zemessardze un sunnītu cilšu kaujinieki ir iesaistījušies cīņā pret «Islāma valsti», un viņiem izdevies gūt panākumus. Tomēr džihādistu kontrolē joprojām atrodas plašas teritorijas, tostarp trīs lielas pilsētas.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu