«Al-Quaeda» paziņojusi summu, kādu saņēmuši teroristi par uzbrukumiem Parīzē (65)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Teroristiskā grupējuma «Al-Quaeda» Jemenas filiāle uzņēmusies atbildību par uzbrukumu laikraksta «Charlie Hebdo» redakcijai Parīzē. Par šī terorakta pastrādāšanu brāļi Kuaši saņēmuši 20 tūkstošus dolāru.

Kā vēsta televīzijas kanāls ABC, atsaucoties uz terorisma apkarošanas speciālistiem, Šerifs Kuaši brauca uz Jemenu 2011.gadā, kur tikās ar toreizējo «Al-Quaeda» Jemenas līderi Anvaru Al Avlaki.

Neilgi pirms savas bojāejas cīņā pret Francijas policiju abi brāļi Kuaši paziņoja, ka darbojas pēc Al Avlaki pavēles, tāpat viņi par to saņēmuši naudu 20 tūkstošu dolāru apmērā.

Teroristu nesen publicētajā videomateriālā Jemenas «Al-Quaeda» atzara līderis Nasrs Al Ansi paziņojis, ka uzbrukums «Charlie Hebdo» redakcijai noticis tādēļ, «ka tā gribējis mirušais organizācijas līderis Osama bin Ladens». Tāpat uzsvērts, ka uzbrukuma plāns izstrādāts jau 2011.gadā.

Lai arī Jemenas «Al-Quaeda» atzars ir uzņēmies atbildību par uzbrukumu satīriskā žurnāla redakcijai, tas ir pilnībā noliedzis savu saistību ar vēlāk notikušo uzbrukumu košera veikalam Parīzē.

Iperiekš vēstīts, ka no 7.-9.janvārim Parīzē notika terora akti, kuros dzīvību zaudēja 17 cilvēki. Sākumā tika uzbrukts satīriskā žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijai, savukārt divas dienas vēlāk Parīzē norisinājās uzreiz divas ķīlnieku krīzes. Policijai izdevās uzbrucējus nogalināt.

Komentāri (65)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu