Plūdi Ogrē: ja situācija kļūst kritiskāka, gatavi iesaistīties VUGD (20)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir gatavs iesaistīties glābšanas darbos, ja situācija Ogres upē kļūs kritiskāka, aģentūrai LETA pastāstīja VUGD preses pārstāve Viktorija Gribuste.

Gribuste pastāstīja, ka VUGD vadība šodien ieradusies Ogrē, lai pārliecinātos par situāciju uz vietas un tikusies ar vietējo civilās aizsardzības komisiju, ar kuru pārrunātas dienesta tehniskās iespējas sniegt palīdzību, ja situācija kļūs kritiskāka. Tāpat pārrunātas iespējas, kādu palīdzību varētu sniegt no valsts materiālajām rezervēm

Šobrīd vietējie ugunsdzēsēji pie upes nedežurē, to dara vietējā pašvaldības policija, ar kuru ugunsdzēsēji uztur pastāvīgu kontaktu. Situācijai kļūstot kritiskākai, ugunsdzēsēji ir gatavi iesaistīt savus spēkus no citām struktūrvienībām.

Jau ziņots, ka šodien Ogres novadā tika sasaukta Civilās aizsardzības komisijas sēde, kurā tika nolemts, ka, ja būs nepieciešams, no plūdu teritorijas iedzīvotāji tiks evakuēti uz telpām Ogres rajona slimnīcā, kur var izmitināt līdz 30 cilvēkiem, aģentūru LETA informēja Ogres novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Nikolajs Sapožņikovs.

Savukārt, ja evakuējamo personu skaits pārsniegs 30, cilvēki tiks izmitināti arī Ogres viesnīcā.

Ogres upes lejtecē šobrīd ir izveidojusies kritiska situācija - applūduši 12 īpašumi dārzkopības sabiedrības teritorijā Ogres upes krastā.

Ledus vižņu krāvums saglabājas vairāku kilometru garumā, turklāt pašā upes lejtecē, starp tiltiem, ledus krāvumi ir krietni augstāki nekā iepriekšējos gados un var veicināt pilsētas teritorijas applūšanu posmā starp dzelzceļa tiltu un autoceļa A6 tiltu.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu