Foto: ASV tuvojas vēsturiski spēcīga stihija (33)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV ziemeļaustrumiem tuvojas spēcīgs sniegputenis, kā dēļ pirmdien atcelti tūkstošiem avioreisu un iedzīvotāji aicināti palikt mājās, ziņo mediji.

Sniegputenis «Juno», visticamāk, paralizēs Ņujorku un Jaunanglijas reģionu, brīdinājušas amatpersonas.

Nacionālais meteoroloģijas dienests (NWS) izsludinājis brīdinājumu par sniegputeni, sākot no Ņūdžersijas līdz Kanādas robežai, ieskaitot Ņujorku un Bostonu. Izsludināti arī brīdinājumi par iespējamiem plūdiem piekrastē.

Pirmdien un otrdien atcelti vairāk nekā 5100 plānoto avioreisu, liecina tīmekļa vietnē «flightaware.com» publiskotā informācija.

«Mums, visticamāk, tuvojas viens no lielākajiem sniegputeņiem šīs pilsētas vēsturē,» paziņoja Ņujorkas mērs Bils de Blasio.

Viņš aicināja Ņujorkas iedzīvotājus nenovērtēt gaidāmo vētru par zemu un sagatavoties «kaut kam ļaunākam, nekā pieredzēts iepriekš».

Meteorologi brīdina, ka sniegputeņa laikā būs apgrūtināta satiksme un iespējami elektroapgādes traucējumi. Vietām iespējams arī pērkons un zibens. Gaidāmas arī stipras vēja brāzmas.

Prognozes liecina, ka sniegputeņa ietekmi var izjust līdz pat 28 miljoniem cilvēku.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu