«Vēsturiskā vētra»: Sinoptiķi atzīst savu kļūdu (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

ASV Nacionālais meteoroloģijas dienests (NWS) atzinis, ka kļūdījies prognozēs par «potenciāli vēsturisko sniegavētru», kas skāra ASV ziemeļrietumus.

Vētra atnesa biezu sniega segu Konektikutā un Masačūsetsā, bet Ņujorku neskāra tik ļoti, kā prognozēja meteorologi.

Amatpersonas un meteorologi sākotnēji brīdināja, ka sniegputenis «Juno», visticamāk, paralizēs visu Ņujorku un Jaunanglijas reģionu.

Tomēr Ņujorkas varasiestādes un meteorologi aizstāvēja pirmdien izsludināto trauksmi un īstenotos piesardzības pasākumus. Arī Ņujorkas mērs Bils de Blasio noliedza, ka būtu pārspīlējis un uzsvēra, ka tikai rīkojies saskaņā ar pieejamo informāciju, gādājot par iedzīvotāju drošību.

Pilsētas varasiestādes strikti ierobežoja satiksmi un pirmo reizi metro vēsturē slēdza to sniega dēļ, taču meteorologu prognozēto stipro snigšanu ņujorkieši tā arī nesagaidīja, un otrdien pilsētas dzīve palēnām atgriezās normālajā ritmā. Trešdien darbu atsāks arī skolas, kas sniegputeņa dēļ tika slēgtas.

Tikmēr Masačūsetsā sniega segas biezums vietām pārsniedza 75 centimetrus un tūkstošiem cilvēku palika bez elektrības. Bieza sniega sega pārklāja arī Konektikutu.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu