Saeimā dibinās grupu Tibetas atbalstam (51)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pēc deputāta Mārtiņa Šica (LRA) iniciatīvas Saeimā tiks dibināta jauna Saeimas deputātu grupa Tibetas atbalstam, aģentūru LETA informēja biedrības «Latvija Tibetai» valdes loceklis Jānis Mārtiņš Skuja.

Pašlaik starp grupas dibinātājiem ir 11 deputāti - Juris Viļums (LRA), Hosams Abu Meri (V), Nellija Kleinberga (LRA), Ingūna Rībena (VL-TB/LNNK), Jānis Ruks (LRA), Andris Buiķis (VL-TB/LNNK), Janīna Kursīte-Pakule (VL-TB/LNNK), Lolita Čigāne (V), Inese Laizāne (VL-TB/LNNK), Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK), Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK) un Kārlis Krēsliņš (VL-TB/LNNK) -, bet dibināšanas brīdi, iespējams, pievienosies vēl kādi deputāti.

Neskatoties uz to, ka Tibeta kā valsts nav atzīta starptautiski, tai ir savs trimdas parlaments un valdība. Saeimas deputātu grupas pamatuzdevums būs atbalstīt Tibetas tautas centienus iegūt patiesu autonomiju Ķīnas valsts sastāvā, lai tā pati lemtu un rūpētos par savu kultūru, valodu, reliģiju un pārvaldītu savas zemes resursu likteni, norādīja Skuja.

Komentāri (51)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu