Šodienas redaktors:
Eva Gaigalniece
Iesūti ziņu!

Kāpēc spirulīna un moringa tiek uzskatīti par brīnumlīdzekļiem veselībai (24)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: PantherMedia/Scanpix

«Superfood» ir populārs termins veselības pārtikas rūpniecībā. Tas attiecas uz pārtikas produktiem, kas ir ar zemu kaloriju skaitu un bagāti uzturvielām. Kamēr burvju veselības tableti vēl neviens nav izdomājis, superfood ir organismam labākais. Šie antioksidantiem bagātie pārtikas produkti samazina risku saslimt ar nāvējošām slimībām, kā vēzis, saskaņā ar American Cancer Society pētījumiem. Vienlaikus ļauj izpildīt ikdienas uztura prasības, lai mēs saglabātu mundrumu, vieglumu un dzīvesprieku.

jogas preču veikalu «Rudra»

Spirulīna

Spirulīna ir zaļā aļģe. Tās aug sāls ezeros tropiskajā klimatā. Nosaukums ir cēlies no aļģē esošajām uzturvielām – zili zaļā krāsa norāda uz aļģes lielo hlorofila daudzumu.

Spirulīnai ir vislielākais olbaltumvielu saturs no visiem dabiskajiem augiem, vidēji 65-70% olbaltumvielu, tai skaitā visas neaizstājamās aminoskābes. Lielais hlorofila daudzums stimulē jaunu šūnu un audu veidošanos, stiprina imūnsistēmu, bagātina asinis ar skābekli un veicina labo baktēriju veidošanos zarnu traktā.

Vislielākais olbaltumvielu saturs padara spirulīnu par īpaši vērtīgu olbaltumvielu avotu sportistiem, veģetāriešiem, vegāniem un grūtniecēm. Izpētīts, ka 1 kg spirulīnas uzturvērtība līdzinās 1000 kg dažādu šķirņu dārzeņu.

Tās sastāvā ir 6 reizes vairāk olbaltumvielu nekā olās un 20 reizes vairāk nekā pienā.

Daži grami spirulīnas sniedz organismam visas nepieciešamās minerālvielas dienas devai. Lietojot spirulīnu, varat sagaidīt lielāku enerģiju, svara zaudēšanu un spēcīgu organisma attīrīšanos.

Spirulīna veicinās labu veselību šādās jomās:

  • Stiprina imūnsistēmu;
  • Uzlabo zarnu mikrofloru;
  • Uzlabo gremošanu;
  • Normalizē asinsspiedienu un cukura līmeni asinīs;
  • Ļauj labāk piemēroties laikapstākļu maiņām;
  • Palīdz izvadīt no organisma smagos metālus;
  • Veicina un uzlabo imūnsistēmu;
  • Palielina enerģiju;
  • Mazina izsalkumu.

Moringa

Moringa (koks, no kura lieto galvenokārt lapas) ir viens no bagātākajiem dabiskajiem uzturvielu avotiem. Moringa satur 18 no 20 zināmajām aminoskābēm.

Aminoskābes ir svarīgas, kad runa ir par skābekļa transportu, koncentrēšanos un smadzeņu funkciju procesiem. Uzlabo zobu un kaulu veselību. Palielina olbaltumvielu daudzumu. Palielina izturību. Novērš priekšlaicīgu novecošanu. Stiprina imūnsistēmu.

Moringā ir:

  • 4 reizes vairāk A vitamīna nekā burkānos,
  • 2 reizes vairāk olbaltumvielu nekā sojā,
  • 7 reizes vairāk C vitamīna nekā apelsīnos,
  • 4 reizes vairāk kalcija nekā pienā,
  • 3 reizes vairāk kālija nekā banānos.

Tāpat arī bagātīga E vitamīna deva un daudz dzelzs. Ļoti lielā daudzumā dabas hlorofils, kas dod ķermenim daudz gaismas enerģijas. Ļoti liela daļa nepiesātināto dabisko taukskābju (omega-3, omega-6 un omega -9), kas var palīdzēt imūnsistēmas stiprināšanai. 46 antioksidanti (piem., A, C, E, K vitamīns, magnijs, cinks, selēns, leicīns, holīns, hlorofils, beta-sitosterīns, kempferols, kvercetīns, rutīns, caffeoylquinic skābes, luteīns, zeaksantīns, glutations, beta karotīns, alfa karotīns un citi karotīni).

Lietot ēdamkaroti pulvera dienā vai kā ieteicis speciālists.

Ļoti labi garšo smūtijos. Varat pievienot jebkam, ko ēdat, - salātiem, sautējumiem, pankūkām, zupām.

Moringa:

  • Uzlabo zobu un kaulu veselību;
  • Palielina olbaltumvielu daudzumu;
  • Vairo izturību;
  • Novērš priekšlaicīgu novecošanu;
  • Stiprina imūnsistēmu;
  • Palīdz zaudēt lieko svaru.
Komentāri (24)
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu