Kerijs: ASV vadītā koalīcija «ir ceļā» uz «Islāma valsts» sakaušanu (53)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Antidžihādistu koalīcijas spēki ir atguvuši 22% no apdzīvotajiem apgabaliem, kurus vēl nesen kontrolēja Sīrijas un Irākas islāmistu kaujinieku grupējums «Islāma valsts», svētdien intervijā telekanālam NBC sacīja ASV valsts sekretārs Džons Kerijs.

Teritorijas atgūtas, neizvēršot plašu ofensīvu, norādīja valsts sekretārs.

Koalīcija arī «likvidējusi būtisku daļu» džihādistu grupējuma augstākās vadības un devusi triecienu tās pavēlniecības un kontroles objektiem, viņš piebilda.

ASV vadītā koalīcija «ir ceļā» uz grupējuma sakaušanu, runājot Minhenes drošības konferencē, sacīja Kerijs.

Viņš noraidīja pārmetumus, ka cīņā pret «Islāma valsti» nav panākts nekāds progress.

Ir «garš saraksts ar lietām, kas virzās pareizajā virzienā», sacīja Kerijs, piebilstot, ka daudz kas vēl ir sagaidāms.

«Cilvēkiem ir jāatzīst, ka svarīgi ir īstenot stratēģiju, kas var uzvarēt,» norādīja valsts sekretārs.

Irākas armija vistuvākajā laikā uzsāks plašu operāciju pret «Islāma valsti», atsaucoties uz ASV prezidenta Baraka Obamas augstāko pārstāvi koalīcijā atvaļināto flotes ģenerāli Džonu Alenu, vēsta Jordānijas ziņu aģentūra «Petra».

Irākas armijas regulārās vienības un autonomās Kurdistānas karaspēks - Pešmerga - jau tagad gūst panākumus cīņā ar džihādistiem.

Sīvas kaujas turpinās uz ziemeļrietumiem no Mosulas, Irākas ziemeļdaļā, apliecināja Irākas Kurdistānas karaspēka pārstāvis sakariem ar presi Džabars Javars. «Islāma valsts» jau ir sākusi evakuēšanos no Mosulas centra, vēsta kurdu tīmekļa medijs «Rudaw».

«Islāma valsts» kontrolē plašas teritorijas no Sīrijas ziemeļiem līdz Irākas austrumiem, un 30.jūnijā islāmisti tajās pasludināja «kalifātu». Grupējums apņēmies panākt, lai «kalifātā» dzīve noritētu atbilstoši sunnītu viduslaiku paražām.

Komentāri (53)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu