Eksperts: Afganistāna var kļūt par «Islāma valsts» patvēruma zemi (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pastāv risks, ka Afganistāna, Rietumu karaspēkam aizejot, atkal var kļūt par patvēruma zemi islāmistu ekstrēmistiem, otrdien brīdināja bijušais ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) līdzstrādnieks Roberts Grenjērs.

Tā pat var kļūt patvērumu grupējuma «Islāma valsts» džihādistiem, kas šobrīd karo Sīrijā un Irākā, sacīja bijušais CIP Islamabadas bāzes vadītājs.

Grenjērs nule kā iznākušajos memuāros «88 Days to Kandahar» atceras pieredzēto ceļā uz Afganistānas talibu režīmu gāšanu pēc 2001.gada 11.septembra teroraktiem.

«Draudi, ka nākotnē Afganistānā varētu kļūt par droša patvēruma zemi, ir pat lielāki nekā pirms 11.septembra,» domnīcas «New America» forumā sacīja Grenjērs.

Afganistānas talibi nespēs atteikt saviem sabiedrotajiem Pakistānas talibiem vai arī citiem ekstrēmistiem, tādiem kā «Islāma valstij», ja viņi lūgs pēc patvēruma, sacīja bijušais CIP līdzstrādnieks.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu