«Liepājas Metalurgs» testa režīmā atsāk darbību velmētavā (45)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

AS «KVV Liepājas Metalurgs», ko pērn oktobrī iegādājās Ukrainas uzņēmums «KVV Group», uzsācis tehnoloģisko iekārtu pārbaudes un ražošanu vienā no rūpnīcas korpusiem – velmētavā. Ņemot vērā, ka rūpnīca salīdzinoši ilgu laiku stāvējusi dīkstāvē, sākotnēji ražošana tiek atsākta izmēģinājuma režīmā, pakāpeniski palielinot tās jaudas, portālam «Apollo» pavēstīja uzņēmuma valdes loceklis Igors Kovaļenko.

«Šis ir vēsturisks brīdis rūpnīcas darbiniekiem, Liepājai un Latvijai kopumā, jo Baltijā lielākā metalurģijas rūpnīca lai gan pakāpeniski, bet mērķtiecīgi atsāk darbību. Sākotnēji ražošana velmētavā notiks izmēģinājuma kārtā, pārbaudot tehnoloģisko iekārtu iespējas. Vienlaikus līdz ar gatavību tā pāries uz pilnvērtīgu ražošanas procesu un jau gala produkcijas ražošanu,» norāda Kovaļenko.

Rūpnīcas darbības atklāšanas pasākums ir plānots marta sākumā, kad sabiedrība tiks iepazīstināta ar «Liepājas Metalurga» plāniem Baltijā. Sākotnējās velmētavas ražošanas jaudas būs ap 35 000 tonnām tērauda armatūras mēnesī, nodarbinot aptuveni 550 darbiniekus.

Uzņēmuma ražotnes darbības atsākšana notiks divos posmos. Pirmajā posmā tiek uzsākta darbība velmētavā, savukārt vēlāk tiks uzsākta ražošana arī tēraudkausēšanas cehā.

Komentāri (45)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu