Griguli priecē Ždanokas intereses trūkums par darbu delegācijā (68)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti un EP Centrālāzijas delegācijas vadītāju Ivetu Griguli (ZZS) priecē, ka viņas vietniece Tatjana Ždanoka (Latvijas Krievu savienība) neizrāda īpašu interesi par darbu delegācijā.

Uz lūgumu, raksturot sadarbību ar savu vietnieci Ždanoku delegācijas ietvaros, Grigule atbildēja: «Nekā neraksturotu. Īpaši nekādas sadarbības nav. Viņa nekādu īpašu interesi neizrāda, un tas priecē».

Taujāta par paveiktajiem darbiem, ieņemot delegācijas vadītājas amatu, politiķe norādīja, ka šo amatu ieņem kopš oktobra vidus.

«Šobrīd notiek iepazīšanās ar sadarbības valstīm. Esmu apmeklējusi divas - Tadžikistānu un Kazahstānu. Šobrīd notiek komunikācija ar attiecīgo valstu deputātiem, lai saprastu kā cilvēki šajā valstī dzīvo un kādas ir viņu problēmas. Svarīga ir dialoga veidošana. Tas reģions ir liels un mēneša laikā nekas nenotiek. Tur ar cilvēkiem ir jāiepazīstās, jāciena viņi, tradīcijas un kultūra. Tad mēs varam runāt par kopējiem Eiropas Savienības un attiecīgo Centrālāzijas valstu projektiem,» teica Grigule.

Viņa uzsvēra pozitīvo Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē aspektu, un to, ka sadarbība ar Centrālāzijas valstīm ir viena no prezidentūras prioritātēm. «Mēģinām savstarpēji koordinēt savas darbības,» teica deputāte.

Grigule vada EP delegāciju sadarbībai ar Centrālāzijas valstīm - Kazahstānu, Kirgizstānu, Uzbekistānu, Tadžikistānu, Turkmenistānu un Mongoliju.

Iepriekš ziņots, ka Grigule 16.oktobrī izstājās no EP eiroskeptiķu grupas «Brīvības un tiešās demokrātijas Eiropa» (Europe of Freedom and Direct Democracy, EFDD), tādējādi sagraujot britu eiroskeptiķa Naidžela Farāža vadīto frakciju. EFDD pēc nedēļas gan atjaunoja darbību, jo tai piekrita pievienoties deputāts no Polijas.

Komentāri (68)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu