Tiesai nodod lietu par diviem 12.Saeimas vēlēšanu balsu uzpircējiem (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

16.februārī Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzētas divas personas par apzinātu desmit vēlētāju kavēšanu brīvi realizēt tiesības vēlēt 12.Saeimas deputātus, lietojot uzpirkšanu.

Kā informē Ģenerālprokuratūrā, saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētās personas pamudināja vēlētājus par dažāda apmēra naudas atlīdzību piedalīties 12.Saeimas vēlēšanās Latgales vēlēšanu apgabalā, balsojot par politiskās partijas deputātu kandidātu sarakstu un par vienu konkrētu deputātu, balsošanas gaitā vēlēšanu zīmē ar »+» atzīmēt attiecīgo deputāta kandidātu un nosvītrot atlikušo kandidātu vārdus un uzvārdus.

Abas apsūdzētās personas pie kriminālatbildības sauktas pēc Krimināllikuma 90.panta otrās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Rēzeknes tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu