Medijs: Baidens nekandidēs ASV prezidenta vēlēšanās (10)

Papildināts 08:38, 6. maijs, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Atsaucoties uz avotiem ASV Demokrātu partijā, Vācijas izdevums "Der Spiegel" raksta, ka partijas kongresā Čikāgā 2024. gada augustā tagadējais ASV prezidents Džo Baidens paziņos par savu lēmumu nekandidēt gaidāmajās vēlēšanās. Tā vietā viņš prezidenta krēslam nominēs bijušā ASV prezidenta Baraka Obamas sievu Mišelu Obamu, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra "UNIAN".

ASV Demokrātu partija šo informāciju nav komentējusi.

"Der Spiegel" atzīmē, ka partija pat iekļāvusi Mišelu Obamu starp potenciālajiem kandidātiem savās sabiedriskās domas aptaujās.

"Daudzi amerikāņi sapņo par sievieti prezidenta krēslā," uzsver medijs. 

"Der Spiegel" atgādina, ka divu trešdaļu amerikāņu ieskatā 81 gadu vecais Baidens ir pārāk vecs, lai vadītu ASV vēl četrus gadus. Daudzus neuzrunā arī bijušais prezidents Donalds Tramps, kurš nav daudz jaunāks par Baidenu un vairākas dienas nedēļā pavada tiesā, jo apsūdzēts apsūdzēts saistībā ar "klusēšanas naudas" maksāšanu pornoaktrisei Stormijai Danielsai.

Prezidenta vēlēšanas ASV ir paredzētas 2024. gada 5. novembrī. Šā gada Demokrātu partijas favorīts ir Baidens, savukārt sagaidāms, ka Republikāņus pārstāvēs Tramps.

Apsūdzības Trampam saistītas ar nelikumībām maksājumos Trampa advokātam Maiklam Koenam, kurš savukārt naudu izmantoja, samaksājot Danielsai, lai viņa pārtrauktu publiski izteikties par to, ka viņai bijušas seksuālas attiecības ar Trampu 2006.gadā.

"Klusēšanas nauda" Danielsai tika samaksāta 2016.gada prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā.

Tramps vainu šajās apsūdzībās noliedz.

Prāvu bija paredzēts sākt jau 25.martā, taču tika atlikta pēc Trampa advokātu un apsūdzības puses lūguma.

Tramps, kurš šogad gatavojas atkal kandidēt prezidenta vēlēšanās no Republikānu partijas, kļuvis par pirmo esošo vai bijušo ASV prezidentu, kuram izvirzītas kriminālapsūdzības. Viņam draud kriminālprāvas vēl trīs citās lietās.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu