Kā neatbilstošu un nepiedienīgu vērtē prezidenta rīcību (478)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) valde Valsts prezidenta Andra Bērziņa atteikumu piedalīties intervijā Latvijas Radio (LR1) raidījumā «Krustpunktā» uzskata par valsts pirmajai personai neatbilstošu un nepiedienīgu, kā arī aicina piedalīties 24.februāra diskusijā LR1, aģentūra BNS uzzināja LŽA.

LŽA pauž uzskatu, ka prezidenta Andra Bērziņa atteikums piedalīties intervijā demonstrē valsts augstākās amatpersonas «negatīvo, stīvi birokrātisko attieksmi pret sabiedriskā medija auditoriju jeb visu Latvijas sabiedrību». LŽA šādu rīcību uzskata par valsts pirmajai personai neatbilstošu un nepiedienīgu. Līdzīgu attieksmi nereti demonstrējot arī citas augstas amatpersonas un Saeimas deputāti, norāda LŽA.

LŽA arī uzskata, ka prezidenta atteikums liecina ne tikai par vēlēšanos pilnībā kontrolēt komunikāciju un bailēm no atklātas diskusijas, bet arī par demokrātijas izpratnes degradāciju. «Prezidenta pienākums ir sarunāties ar visām sabiedrības grupām, kurām viņš kalpo. Žurnālistu, mediju un to formātu iedalīšana vēlamajos un nevēlamajos, izdevīgajos un neizdevīgajos liecina par amatpersonu vēlmi nevis pamatot lēmumus un viedokļus, nevis skaidrot uzskatus un piedalīties atklātās diskusijās, bet par gļēvu slēpšanos, izvairīšanos no savas atbildības,» teikts LŽA izplatītajā paziņojumā medijiem.

Tāpat LŽA norāda, ka šāda prakse padara mediju saturu vienveidīgu un mazsvarīgu, jo tajā dominē amatpersonām un politiķiem vēlami vēstījumi, kas tiek profesionāli veidoti un izplatīti, bet nereti ir vienpusīgi, jo netiek argumentēti. «Ja valsts amatpersonas un deputāti ar dažādiem aizbildinājumiem izvairās no savas rīcības un viedokļu skaidrošanas, tas samazina sabiedrības iespējas izvērtēt notikumus, padara politiku bezatbildīgu, noplicina viedokļu daudzveidību un samazina demokrātijas kvalitāti Latvijā,» uzsver LŽA.

LŽA valde aicina Valsts prezidentu Andri Bērziņu piedalīties 24.februāra diskusijā LR1, bet Latvijas žurnālistus atklāti runāt par visiem gadījumiem, kad dažāda līmeņa amatpersonas un deputāti bezatbildīgi atsākās no komunikācijas ar sabiedrību.

Komentāri (478)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu