Prezidentūras pasākumā notikusi izgāšanās (264)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē pasākumā notikusi izgāšanās, jo netika nodrošināts tulkojums Eiropas Komisijas viceprezidenta Valda Dombrovska (V) runai, šodien norādīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK). Viņai par šo gadījumu ir milzīgs kauns.

Saeimas Prezidijs nolēmis par šo situāciju prasīt paskaidrojumus parlamenta Kancelejas direktoram Mārim Steinam.

Šodien ES dalībvalstu nacionālo parlamentu Nodarbinātības un sociālo lietu komisijas priekšsēdētāju sanāksmē Dombrovska latviešu valodā teiktās runas sākumā netika nodrošināts tulkojums uz angļu valodu. Saeimas priekšsēdētājai nācies celties kājās, lai prasītu rast risinājumu.

Mūrniecei ir milzīgs kauns par piedzīvoto izgāšanos, nespējot nodrošināt tulkojumu. Ārkārtīgi neveiklā situācijā esot nonācis arī Dombrovskis, kurš kādu laiku neesot zinājis, kādā valodā turpināt runu.

Nedz Steins, nedz kāds cits no darbiniekiem neesot uzreiz reaģējis uz minēto situāciju, norādīja Saeimas priekšsēdētāja. Tāpēc Steinam paskaidrojumi par notikušo jāsniedz līdz šodienai plkst.17.

Komentāri (264)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu