23 ikdienišķi sīkumi, kas palīdzēs zaudēt svaru (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Iespējams, ka iepriekš nebija zināmas dažas lietas un veidi, kas varētu palīdzēt zaudēt mazliet vairāk svara, samazināt apetīti un vairāk motivēt izpildīt nospraustos mērķus. Atliek vien apkopot tev zināmos veselīga dzīvesveida pamatprincipus, zināšanas, ar kurām dalījušies ārsti, dietologi un citi eksperti. Par šiem ikdienas trikiem informē «msn.com».

23 ikdienišķi sīkumi, kas palīdzēs zaudēt svaru:

1. Neizliec visu ēdienu uz galda. Piemēram, ja nākas servēt kaut ko no pannas, saliec katram ēdājam to uzreiz uz šķīvja, neuzliekot galda vidū trauku, no kā var papildināt porciju. Tas var palīdzēt apēst par 10% mazāk. Turklāt, uzkodas ieteicams servēt traukos nevis ēst no lielās pakas. Piemēram, riekstus. Tā var apēst par 61% mazāk.

2. Saldākas brokastis. 2012.gada pētījumā dietologi pierādīja, ka, brokastu ēdienreizē iekļaujot kādu našķi, var zaudēt vairāk svara nekā tad, ja ēd tādu pašu daudzumu, tikai bez saldumiem.

3. Mērķē uz izmēru. Nopērc tāda izmēra apģērbu, kurā pašai savs izskats liekas skaists un veselīgs un turi to redzamā vietā, kā atgādinājumu par mērķi, ko gribi sasniegt.

4. Izlaid reklāmas. Kalifornijas pētījums pierāda, ka, kalorijām bagātu ēdienu reklāmu skatīšanās stimulē apetītes kontroles centru smadzenēs, ieslēdzot izsalkumu.

5. Pacienā ģimeni. Ja dzīvo kopā ar cilvēkiem, kuri ievēro citus ēšanas principus un tu gribi viņiem izdabāt, pērc viņiem saldumus, kas pašai negaršo.

6. Sažņaudz dūres. Dari to ikreiz, kad jūti, ka uznāk izsalkums. Ir pierādīts, ka muskuļu sasprindzināšana uz 30 sekundēm palīdz labāk kontrolēt impulsus.

7. Auksta tītara gaļa. Ikreiz pēc saldumiem ieteicams apēst šķēli tītara gaļas, tas atturēs no vēlmes papildus našķoties.

8. Mazliet pārveido savu režīmu. Piemēram, ja esi plānojusi zaudēt 10 kg svara, pārveido to par "1 kg x 10 reizes", un pēc katras reizes sevi mazliet atalgo.

9. Vairāk miksē. Dažādība ir ļoti laba apetītei. Ierobežo saldumu daudzumu, bet tad, kad pērc saldumus, izvēlies dažādus, nepērc tikai savu iemīļoto šokolādi. Tieši pretēji to dari ar dārzeņiem, lai apēstu vairāk, izvēlies savus iecienītākos dārzeņus.

10. Samazini šķīvja izmēru. Ēd to pašu, ko ģimene, bet izvēlies mazāku šķīvi, kā ierasts.

11. Zupa pirms otrā ēdiena. Pirms otrā ēdiena pasniegšanas apēd dārzeņu zupu, lai pēc tam apēstu mazāk. Tā uzņemsi par par 20% mazāk kaloriju.

12. Samērīgi arī ar veselīgajiem ēdieniem. Lai gan ēdiens ir ļoti veselīgs, nepārēdies! Vienmēr svarīgi atcerēties par noteikto dienas normu.

13. Sviesta vietā olīveļļu. Ja nekādi ikdienā nevar atteikties no maizes, tā vietā, lai to apsmērētu ar sviestu, lieto pāris pilienus olīveļļas.

14. Iztēlojies savu sapņu ķermeni. Iztēlojies sevi veselīgu un sportisku, dari to katru dienu, lai atgādinātu sev par savu mērķi.

15. Sporto no rītiem. Apmēram 45 minūšu ilga rīta vingrošana un sportošana samazinās vēlmi pēc ēdiena.

16. Mazāk gaļas. Ēd 80% produktu no tā, kas aug un ne vairāk kā 20% produktu no tā, kas staigā.

17. Ābolus nemizo. Kad ābolus izmanto gatavošanai, tad nemizo tos, jo mizā esošās vielas noderēs tavam ķermenim.

18. Noslēp šokolādi. Kad mājās glabājas šokolāde, noslēp to kādā skapī, nevis izliec uz šķīvja rokas stiepiena attālumā. Tā samazināsi tās apēšanu par 60%.

19. Novērs domas. Parasti kāre pēc ēdiena pāriet aptuveni pēc 10 minūtēm. Neēd, tā vietā piezvani draugam, pastaigājies, nodarbojies ar seksu, vai aplūko sociālos tīklus.

20. Ēd lēnām. Lai vislēnāk apēstu ēdienu, izmanto kociņus vai otru roku, ne to, ar kuru parasti ēd, lai ēšanas process nevedas tik ātri.

21. Sabalansē ēdienreizes. Ēd proteīniem un šķiedrvielām bagātu pārtiku, lai uzturētu cukura līmeni normas robežās.

22. Elpo dziļi. Kad jūti izsalkumu, vispirms pamēģini kārtīgi izelpot un ieelpot. Sākumā caur degunu uz skaiti līdz četri, pēc tam palielini to līdz septiņi, un uz astoņi izelpo caur muti. Atkārto četras reizes.

23. Publicē savus sasniegumus. Būs vieglāk sasniegt mērķi, ja vēl kāds par to zinās.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu