Viena no 21.gadsimta lielākajām mīklām:«Malaysia Airlines» lidmašīnas pazušanas izmeklēšanas rezultāti (30)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Gadu pēc aviokompānijas «Malaysia Airlines» lidmašīnas pazušanas publiskoti izmeklēšanas rezultāti, vēsta ārvalstu mediji.

Eksperti neesot konstatējuši nekādu problēmu ar lidmašīnu vai ekipāžu - lidmašīna bija remontēta 2012.gadā. Nekas neparasts nebija novērots arī pilotu uzvedībā.

Līdz šim nav izdevies atrast nekādu pazudušās lidmašīnas pēdu. Austrālijas premjers Tonijs Ebots lidmašīnas pazušanu nosaucis par «vienu no 21.gadsimta lielākajām mīklām».

CNN citē publiskoto izmeklēšanas rezultātus: «Kapteiņa (Zaharija Šaha) spēja tikt galā ar stresa situācijām mājās un darbā bija normāla. Viņa uzvedībā netika novērota apātija, nemiers un aizkaitināmība. Tāpat netika novērotas nozīmīgas pārmaiņas viņa dzīves veidā, konflikti ģimenē utt.»

Tiek uzsvērts, ka 2012.gadā lidmašīnai tika veikts vērienīgs remonts.

Gada laikā izmeklētāji nopratinājuši 120 lieciniekus.

«Tiek strādāts pie lidmašīnas ekipāžas locekļu personīgo lietu pārbaudes, lidmašīnas tehniskā stāvokļa izvērtēšanas, iespējamās kravas un tamlīdzīgi,» norādījis izmeklēšanas komisijas vadītājs.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu