Āboltiņa par 16.martu: Šogad situācija ir daudz savādāka (95)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) cer, ka drošības dienesti arī šogad 16.martā nepieļaus provokācijas.

Viņa atzina, ka šogad situācija ir daudz savādāka nekā bija pirms gada. Šobrīd kaimiņvalstī notiek karš, Parīzē tika nogalināti žurnālisti, ir notikumi Dānijā, atgādināja Āboltiņa, piebilstot, ka pašlaik būtu nepieciešams izvairīties no visa, kas var konfrontēt cilvēkus.

Viņa atzina, ka nav citu konfrontācijas neieļaušanas veidu kā pārliecināšana. Ar aizliegumiem panākt rezultātu nav iespējams.

Āboltiņa piebilda, ka pirms notikumiem Ukrainā, arī Latvija varēja justies drošāk. Turklāt Latvija ir Eiropas Savienības prezidējošā valsts un mums ir pievērsta liela uzmanība. Tādēļ Latvija pašlaik var būt daudz interesantāks mērķis provokācijām.

Jau ziņots, ka minētajā dienā Rīgā notiks visi pieteiktie pasākumi pie Brīvības pieminekļa.

No plkst.11 līdz 13 pašvaldībā pieteikts gājiens maršrutā Doma baznīca-Zirgu iela-Līvu laukums-Kaļķu iela-Brīvības bulvāris (Brīvības piemineklis). Pasākuma organizators ir biedrība «Daugavas Vanagi Latvijā Limbažu nodaļa». Kā pasākuma mērķis minēta ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa pēc dievkalpojuma.

Plānotais dalībnieku skaits norādīts 100.

Savukārt no plkst.6 līdz 13 pašvaldībā pieteikta sapulce Brīvības pieminekļa laukumā un piegulošajos parkos. Pasākuma organizators ir biedrība «Nacionālo karavīru atbalstam». Kā pasākuma mērķis norādīts - atgādināt par 1944.gada 16.martā noritējušajām Latviešu leģiona kaujām un skaidrot Latvijas un leģiona 2.pasaules kara vēsturi garāmejošiem interesentiem.

Plānotais dalībnieku skaits norādīts 30.

Tikmēr no plkst.13 līdz 14 pašvaldībā pieteikta sapulce/pikets Brīvības pieminekļa laukumā. Pasākuma organizators ir biedrība «Latvijas Antinacistiskā komiteja». Kā pasākuma mērķis norādīta sapulce «Waffen SS» upuru piemiņai un par «Waffen SS» noziegumu attaisnošanas bīstamību.

Savukārt piketu pie Laimas pulksteņa no plkst.11 līdz 13 pieteicis Šiškins. Šiškins pasākuma pieteikumā norādījis, ka tas būs leģionāru piemiņas pasākums - izmantojot dažādu valstu karogus, plānots atveidot «miera jostu». Plānots, ka piketā varētu piedalīties 20 cilvēki.

Komentāri (95)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu