Leģionāru piemiņas gājiens pulcē ap 1000 cilvēku (196)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Pirmdien, 16.martā, Rīgā un citviet Latvijā notiek leģionāru piemiņas pasākumi.

Rīgā plānoti četri pasākumi

Rīgā, pie Brīvības pieminekļa, notiks visi četri iepriekš pašvaldībā pieteiktie 16.marta pasākumi, kas saistīti gan ar leģionāru piemiņu, gan nosodījuma paušanu nacismam, vēsta LETA.

No plkst.11 līdz 13 pašvaldībā pieteikts gājiens maršrutā Skārņu iela-Kaļķu iela-Brīvības bulvāris (Brīvības piemineklis). Pasākuma organizators ir biedrība «Daugavas Vanagi Latvijā Limbažu nodaļa». Kā pasākuma mērķis minēta ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa pēc dievkalpojuma leģionāru piemiņai, kas notiks plkst.10 Rīgas Svētā Jāņa baznīcā.

No plkst.6 līdz 13 pašvaldībā pieteikta sapulce Brīvības pieminekļa laukumā un piegulošajos parkos. Pasākuma organizators ir biedrība «Nacionālo karavīru atbalstam». Kā pasākuma mērķis norādīts - atgādināt par 1944.gada 16.martā noritējušajām Latviešu leģiona kaujām un skaidrot Latvijas un leģiona Otrā pasaules kara vēsturi garāmejošiem interesentiem.

Vēl no plkst.13 līdz 14 pašvaldībā pieteikta sapulce/pikets Brīvības pieminekļa laukumā. Pasākuma organizators ir biedrība «Latvijas Antinacistiskā komiteja». Kā pasākuma mērķis norādīta sapulce «Waffen SS» upuru piemiņai un par «Waffen SS» noziegumu attaisnošanas bīstamību. Šajā laikā biedrības pārstāvji arī plāno nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa, aģentūru LETA informēja biedrības pārstāvis Aleksejs Šaripovs.

Piketu pie Laimas pulksteņa no plkst.11 līdz 13 pieteicis nacionālradikālās biedrības «Gustava Celmiņa centrs» vadītājs un «pērkoņkrustiešu» ideoloģijas popularizētājs Igors Šiškins. Viņš pasākuma pieteikumā norādījis, ka tas būs leģionāru piemiņas pasākums - izmantojot Baltijas valstu, kā arī Baltkrievijas un Ukrainas karogus, plānots atveidot «miera jostu». Plānots, ka piketā varētu piedalīties 20 cilvēki.

Karavīrus pieminēs kapos Lestenē

Lestenes Brāļu kapos Tukuma novada Lestenes pagastā tradicionāli notiks Otrajā pasaules karā kritušo karavīru piemiņas pasākums.

Plānoti trīs pasākumi. Plkst.13 Lestenes evaņģēliski luteriskajā baznīcā būs senioru sieviešu kora «Daugavas vanadzes» koncerts, bet kritušo karavīru piemiņas pasākums Lestenes Brāļu kapos sāksies plkst.14, savukārt plkst.15 Lestenes tautas namā notiks Saldus akordeonistu koncerts.

Pikets pie Krievijas un Vācijas vēstniecības

No plkst.9 līdz 10 pie Krievijas un Vācijas vēstniecības - pie katras 30 minūtes - notiks pikets, lai sabiedrībai un medijiem atgādinātu par PSRS un nacistiskās Vācijas īstenoto prettiesisko rīcību okupētās Latvijas teritorijā Otrā pasaules kara laikā.

Likumsargi strādās pēc īpaša plāna

Valsts policija jau iepriekš vairākkārt paziņojusi, ka šodien likumsargi strādās saskaņā ar speciālu sabiedriskās kārtības nodrošināšanas plānu.

Komentāri (196)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu