Foto: Traģiskākās aviokatastrofas Eiropā pēdējo desmit gadu laikā (48)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijas zemo cenu aviokompānijas «Germanwings» aviokatastrofa Francijas Alpos ir kļuvusi par vienu no traģiskākajām nelaimēm Francijā pēdējo 40 gadu laikā. Kā vēsta ziņu aģentūra AFP, Francijā ir notikušas vēl citas ļoti traģiskas aviokatastrofas.

Otrdien notikusī aviokatastrofa, kurā gāja bojā 150 cilvēki, ir traģiskākā kopš 2000.gada aviokatastrofas, kad neilgi pēc pacelšanās nokrita «Concorde 4590» lidmašīna, kas bija ceļā no Parīzes uz Ņujorku. 2000.gada 25.jūlija katastrofā gāja bojā 115 cilvēku.

Pirms 41 gada, 1974.gada martā neilgi pēc pacelšanās no Parīzes lidostas nokrita «Turkish Airlines» lidmašīna, nogalinot visus 346 cilvēkus, kas atradās lidaparātā.

Savukārt 1981.gada decembrī 180 cilvēki zaudēja dzīvību pēc tam, kad no Dienvidslāvijas lidojoša lidmašīna ietriecās Korsikas salā esošajā kalnu grēdā.

Vistraģiskākā aviokatastrofa notikusi 1977.gada martā, kad uz skrejceļa saskrējās divas «Boeing 747» lidmašīnas. Tas notika Kanāriju salās netālu no Tenerifes, un šajā katastrofā dzīvību zaudēja 583 cilvēki.

Pēdējo desmit gadu laikā visā Eiropā ir notikušas daudzas traģiskas aviokatastrofas, kurās dzīvību zaudējuši vairāki simti cilvēku.

2006.gada 3.maijā Armēnijas lidsabiedrības «Armavia» lidaparāts «Airbus 320» iegāzās Melnajā jūrā, un šajā katastrofā dzīvību zaudēja 113 cilvēki.

Šī paša gada 9.jūlijā notika vēl viena katastrofa – Krievijas pilsētā Irkutskā, veicot nosēšanos, avarēja «Airbus» lidmašīna, nogalinot 125 cilvēkus.

2006.gada 22.augustā Ukrainas austrumos nokrita Krievijas «Tupolev» lidmašīna, un šajā katastrofā dzīvību zaudēja 170 cilvēki.

2007.gada novembrī liela aviokatastrofa notika Turcijā – tur kalnos avarēja «Atlasjet» lidmašīna, nogalinot visus 57 cilvēkus, kas atradās lidaparātā.

2008.gada 20.augusts izrādījās traģisks Spānijā – vietējās zemo cenu aviokompānijas «Spanair» lidmašīna avarēja un sadega neilgi pēc pacelšanās Madrides lidostā. Lidmašīnai bija jālido uz Kanāriju salām, un katastrofā gāja bojā 154 cilvēki.

Pēc nepilna mēneša notika jau nākamā aviokatastrofa – Krievijas aviokompānijai piederošā lidmašīna «Boeing 737» nogāzās Urālos, nogalinot 88 cilvēkus.

2010.gada 10.aprīlī netālu no Krievijas pilsētas Smoļenskas nokrita Polijas gaisa spēku «Tu-154» lidmašīna. Katastrofā gāja bojā 96 cilvēki, un viņu vidū bija arī Polijas prezidents Lehs Kačinskis, kā arī citas Polijas amatpersonas.

2013.gada 17.novembrī Krievijā, Kazaņas lidostā nokrita lidmašīna «Boeing 737», kas lidoja no Maskavas. Aviokatastrofā gāja bojā 50 cilvēki, kuri atradās lidmašīnā.

Pagājušā gada 17.jūlijā virs Austrumukrainas tika notriekta «Malaysia Airlines» lidmašīna «Boeing 777», kurā atradās 298 cilvēki. Rietumvalstis šīs lidmašīnas notriekšanā vaino prokrieviskos separātistus, savukārt Krievija – Ukrainas armiju.

Komentāri (48)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu