Laikraksts: Kalniete un Dombrovskis ir vieni no aktīvākajiem Ukrainas atbalstītājiem Briselē (104)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis (V) un Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete (V) ir vieni no aktīvākajiem Ukrainas atbalstītājiem Briselē, vēsta laikraksts «Kyiv Post».

Laikraksts lūdzis trīs ukraiņu žurnālistus, kuri bāzēti Beļģijas galvaspilsētā Briselē, nosaukt lielākos un aktīvākos Ukrainas atbalstītājus. Sarakstā, kurā iekļautas kopumā sešpadsmit amatpersonas, iekļauts arī Dombrovskis, kurš vēl nesen ticies ar Ukrainas ekonomikas ministru Aivaru Abromaviču, lai pārrunātu Eiropas Savienības (ES) palīdzības sniegšanas iespējas valstij, kā arī Kalniete, kura EP darbojas Ārlietu komitejā.

Ukrainas žurnālisti, raksturojot Dombrovski, norādījuši, ka EK viceprezidents ir viens no tiem, kas aktīvi iesaistās darbā saistībā ar ES sankciju noteikšanu Krievijai. Tāpat žurnālisti atzinīgi novērtējuši Dombrovska komandas darbu, kas «dara visu iespējamo, lai palīdzētu ukraiņiem».

Savukārt Kalniete, Ukrainas žurnālistu ieskatā, īpašu uzmanību izpelnījusies saistībā ar to, ka Krievija deputāti iekļāvusi «persona non grata» sarakstā, kā arī ar Kalnietes aktīvo nostāju pret Krievijas veikto Krimas aneksiju.

Žurnālistu izveidotajā sarakstā iekļauts arī Eiropadomes prezidents Donalds Tusks, ES augstā pārstāve ārlietās Federika Mogerīni, Eiropas kaimiņvalstu politikas un paplašināšanās sarunu komisārs Johanness Hāns, kā arī EP Ārlietu komitejas priekšsēdētājs Elmārs Broks.

Komentāri (104)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu