Bērziņš paudis gatavību tikties arī ar Lukašenko (48)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Valsts prezidents Andris Bērziņš ir gatavs tikties ar visiem valstu vadītājiem, kuri maija beigās ieradīsies uz Austrumu partnerības samitu, tostarp ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko, aģentūrai LETA pastāstīja prezidenta preses padomniece Līga Krapāne.

Viņa skaidroja, ka uz gaidāmo Austrumu partnerības samitu viesus aicinās Eiropadome, līdz ar to, ja Eiropadome lems uz samitu aicināt Lukašenko un ja Baltkrievijas prezidents ieradīsies, Bērziņš būtu gatavs ar viņu tikties.

Tāpat prezidents ir paudis gatavību tikties ar citu valstu vadītājiem, piebilda Krapāne.

Kā noskaidroja aģentūra LETA, ielūgumi uz gaidāmo samitu vēl nav izsūtīti.

Jau ziņots, ka sadarbība ar Austrumu partnerības valstīm - Armēniju, Azerbaidžānu, Baltkrieviju, Gruziju, Moldovu, kā arī Ukrainu - ir Latvijas ārpolitikas prioritāte.

Organizējot samitu, Latvija aktīvi virzīs Austrumu partnerības politiku ES līmenī, tā sekmējot Austrumu partnerības valstu tuvināšanos ES, kā arī īstenos savas nacionālās intereses, attīstot divpusējo sadarbību ar reģiona valstīm.

Austrumu partnerības samita laikā Latvijā ieradīsies valstu un valdību vadītāji no visām ES dalībvalstīm un Austrumu partnerības valstīm, kā arī ES institūciju pārstāvji.

Komentāri (48)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu