Speciālisti min Krievijas tralera katastrofas iespējamos iemeslus (74)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Speciālisti uzskata, ka Krievijas traleris Ohotskas jūrā apgāzies brīdī, kad no jūras uz klāja tika izcelts tralis ar zivīm, vēsta Krievijas mediji.

Ar zivīm pilnais tralis nokritis uz klāja, radusies sānsvere un kuģis apgāzies.

Pagaidām zināms, ka kuģa apkalpe nav ziņojusi par tehniskām problēmām uz kuģa.

Iepriekš Kamčatkas ārkārtas komisijas priekšsēdētājs kā galveno katastrofas iemeslu minēja zvejniecības noteikumu pārkāpumus. Pēc viņa teiktā kuģa avārija notikusi 100 tonnu vadu izkraušanas laikā.

Bojāgājušo vidū ir arī kuģa kapteinis un vecākais palīgs. Informāciju par kuģa katastrofas apstākļiem sniedzis kapteiņa trešais palīgs, kuram izdevies izglābties.

Vienlaikus tiek izskatīta arī versija, ka kuģis sadūries ar kādu šķērsli, kā rezultātā radusies sūce kuģa korpusā.

Jau ziņots, ka Krievijas Tālajos Austrumos Ohotskas jūrā pie Kamčatkas pussalas ceturtdienas rītā nogrima Krievijas traleris «Daļņij Vostok», kura katastrofā gājuši bojā vismaz 54 jūrnieki, bet 63 ir izglābti.

Kuģa apkalpē bija 132 cilvēki, no kuriem 15 vēl nav atrasti. Starp kuģa apkalpes locekļiem bija 78 Krievijas pilsoņi, kā arī trīs Latvijas pilsoņi, 42 Mjanmas, četri Ukrainas un pieci Vanuatu pilsoņi.

Komentāri (74)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu