JV vēršas KNAB par "profesionāli režisētu" slēpto aģitāciju reputācijas bojāšanai (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Signe Jantone, "Jaunās Vienotības" ģenerālsekretāre
Signe Jantone, "Jaunās Vienotības" ģenerālsekretāre Foto: Ekrānuzņēmums no video

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) vērsusies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ar iesniegumu par slēptās priekšvēlēšanu aģitācijas vēršanu pret JV, informēja politiskā spēka pārstāve Anna Ūdre.

Partiju apvienībai ir aizdomas par slēptās aģitācijas īstenošanu ar mērķi graut tās reputāciju un mazināt partiju apvienības popularitāti priekšvēlēšanu aģitācijas laikā, teikts piektdien izplatītajā paziņojumā.

"Pēdējos mēnešos medijos izskanējušajā informācijā, kas vērsta pret JV, ir skaidri redzama profesionāla režija reputācijas un popularitātes bojāšanā priekšvēlēšanu aģitācijas laikā. Lielākā daļa apsūdzību ir publiskotas, par tām iepriekš neinformējot tiesībsargājošās iestādes, kas netieši norāda uz to, ka šo apsūdzību publiskošanas pamatmotīvs nav taisnības iegūšana, bet gan JV parādīšana negatīvā gaismā," akcentē valdības un koalīcijas vadošajā partijā.

Pašlaik, kad apsūdzības ir izskanējušas, par kādām no tām iesniegumi no apsūdzētāju puses konkrētajās uzraugošajās un tiesībsargājošās iestādēs nav iesniegti, atzīmē JV.

"Publiskajā telpā notiekošais ļoti atgādina iestudētu realitātes šovu, kurā katru nedēļu ir jauna sērija, šajā gadījumā - jaunas, nepierādītas apsūdzības pret partiju apvienību - ar mērķi to vājināt priekšvēlēšanu laikā. JV uzskata, ka ir konstatējama arī īpaša laika - priekšvēlēšanu aģitācijas perioda - izvēle konkrēto ziņu un apsūdzību publiskošanai," uzsver partijas "Vienotība" ģenerālsekretāre Signe Jantone.

Partiju apvienībā norāda, ka Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā ir aizliegta slēptā priekšvēlēšanu aģitācija, kas definēta kā tāda aģitācija, par kuru saņemta samaksa un kuras apmaksātājs pretēji šā likuma noteikumiem nav norādīts.

Tāpat būtiska slēptas priekšvēlēšanu aģitācijas pazīme ir tā, ka informācija satur netiešu aicinājumu balsot "par" vai "pret" kādu politisko partiju vai deputātu kandidātu. "JV uzskata, ka šobrīd notiekošais ir apzināta un mērķtiecīga slēpta priekšvēlēšanu aģitācija, kas vērsta pret partiju apvienību, un šīs aktivitātes nav saistītas ar informācijas publiskošanu sabiedrībai nozīmīgos jautājumos," par partiju apvienības nostāju informēja Ūdre.

JV lūdz KNAB veikt pārbaudi, lai noskaidrotu iespējamos aģitācijas sponsorētājus un atbalstītājus, lai sauktu pie likumā paredzētās atbildības.

Kā ziņots, izskanējuši apgalvojumi par savulaik "Vienotības" birojā, iespējams, maksātām "aplokšņu algām".

Tāpat TV3 raidījums "Nekā personīga" vēstījis par to, ka informācijas tehnoloģiju uzņēmums "SOAAR" neesot gadiem saņēmis atlīdzību par "Vienotības" iekšējo vēlēšanu organizēšanu. Dažus gadus pēc šīs prakses pārtraukšanas "SOAAR" sākušās problēmas ar tiesībsargājošajām iestādēm, atzīmē uzņēmumā.

JV visos šajos jautājumos paudusi gatavību sadarboties ar tiesībsargājošajām iestādēm.

"SOAAR" vadītājs Renārs Kadžulis Latvijas Televīzijas raidījumā "Kas notiek Latvijā?" arī apgalvojis, ka bijušais "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars esot centies ietekmēt balsu skaitīšanas rezultātus 2014.gada Saeimas vēlēšanās par labu partijas vadošam kandidātam. Kampars šos apgalvojumus sauc par nepatiesiem un absurdiem.

JV arī vērsusies tiesībsargājošajās iestādēs, lai tās pārbaudītu šos Kadžuļa izteikumus par iespējamo mēģinājumu ietekmēt 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultātus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu