Bērziņš pauž atbalstu un gandarījumu par Zolitūdes traģēdijas komisijas darbu Saeimā (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Otrdien Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās ar Zolitūdes parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītāju Ringoldu Balodi (LRA), lai pārrunātu komisijas darbības rezultātus un gaidāmos secinājumus turpmākajai rīcībai pēc komisijas gala ziņojuma, kas varētu izskanēt jau septembrī. Prezidents atzinīgi novērtēja komisijas līdzšinējo veikumu, kas balstās uz produktīvu sadarbību ar būvniecības jomas organizācijām, ekspertiem un arī citiem sabiedrības pārstāvjiem, lai panāktu maksimāli rezultatīvu komisijas darba noslēgumu un reālus likumdošanas grozījumus, kā arī dažādu dienestu un pašvaldību sadarbības uzlabošanu krīzes situācijās, informēja Valsts prezidenta Preses dienestā.

Balodis uzsvēra, ka komisija par savas darbības moto izraudzījusies Valsts prezidenta pausto viedokli uzreiz pēc Zolitūdes traģēdijas, kurā Bērziņš norādīja, ka «tā bija milzīga skaita neaizsargātu cilvēku slepkavība, kas ir mūsu pašu ilgi krātā nelaime, realizējoties ar tik šausmīgām sekām.» Balodis piebilda, ka Valsts prezidenta tūlītējais pēc katastrofas izteiktais vērtējams ir pilnīgi precīzs un balstīts uz lielu dzīves pieredzi.

Komisijas vadītājs uzsvēra, ka tās darbs ir pilnībā atklāts, tas skatāms gan interneta tiešraidēs, gan ierakstu formātā. Šāda pieeja sevi pilnībā attaisnojusi.

«Policijas darbam, tiesas darbam, Ministru kabineta darbam un arī Zolitūdes parlamentārās izmeklēšanas komisijas darbam ir jābūt vērstam uz vienu mērķi – noskaidrot vainīgos un nepieļaut šādu traģēdiju atkārtošanai jebkad nākotnē,» atzina Valsts prezidents.

Abas puses bija vienisprātis, ka Zolitūdes komisijai ir jādod politisks vērtējums par notikumu un jāizanalizē, kādi likumi vēl jāuzlabo. Valsts prezidents atzina, ka komisijas vadītāja izklāsts apliecina, ka tā ir nopietni strādājusi un jau izdarīti konkrēti secinājumi turpmākai rīcībai.

Komisijas vadītājs arī uzsvēra: «Konkrētus vainīgos ir identificējusi policija, un tiesa lems par viņu notiesāšanu, bet ir skaidrs, ka atbildība par notiekošo būvniecības nozarē ir jāuzņemas tā brīža valdībai, Ekonomikas ministrijai un arī parlamentam. Komisija ir identificējusi virkni jautājumu, kurus jāuzlabo kā Būvniecības, tā arī tās uzraudzības jomā un ārkārtas situāciju sfērā.»

Noslēgumā komisijas vadītājs informēja, ka, lai gan komisijas termiņš ir šī gada beigas, jau šobrīd ir skaidrs, ka komisija varēs darbu beigt pirms termiņa un plānotā starpziņojuma vietā jūnijā, galaziņojumu iesniegs Saeimai jau septembra pirmajās plenārsēdēs.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu