Vācijas ministrs: Tik sarežģītā laikā Latvija prezidentūru ES vada nevainojami

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tik sarežģītā laikā, kāds pašlaik ir Eiropā, Latvija prezidentūru Eiropas Savienības (ES) Padomē vada nevainojami, šodien tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu sacīja Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers.

Šteinmeiers uzteicis un apsveicis Latvijas prezidentūru ES Padomē, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Abas amatpersonas šodien tikās, lai pārrunātu valstu divpusējās attiecības, reģionālās sadarbības un starptautiskās darba kārtības jautājumus. Sākot sarunu, Bērziņš izteica līdzjūtību Vācijai, kur šodien izsludinātā nacionālā sēru dienā tiek pieminēti traģiskajā aviokompānijas «Germanwings» katastrofā bojāgājušie.

Sarunas gaitā puses apmainījās viedokļiem par divpusējo attiecību stiprināšanu, jo īpaši plašsaziņas līdzekļu, kultūras, izglītības, duālās profesionālās izglītības un iedzīvotāju savstarpējo kontaktu jomās. Valsts prezidents pateicās Vācijai par apņemšanos sniegt savu atbalstu stipendiju programmu, pieredzes apmaiņas, ekspertīžu un prakšu veidā plašsaziņas līdzekļu profesionāļiem sabiedriskās raidorganizācijās, īpaši pievēršoties tām, kas strādā krievu valodā. Valsts prezidents uzsvēra, ka šāda praktiska un konkrēta sadarbība ir labākais veids, kā stiprināt mediju profesionalitāti un vērsties pret Krievijas producēto propagandu.

Tikmēr tikšanās laikā ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V) Šteinmeiers norādīja, ka maija beigās gaidāmais Austrumu partnerības samits «būs reāls signāls ES ilgtermiņa redzējumam par ciešas sadarbības turpināšanu ar katru no Austrumu partnerības valstīm».

Kā aģentūrai LETA norādīja Ministru kabinetā, apspriežoties par situāciju Ukrainā, abas puses uzsvēra, ka ir jāturpina īstenot Minskas pamiera nosacījumi. Tika uzsvērts ES atbalsts turpmākajam reformu procesam Ukrainā, kā arī 28.aprīlī Kijevā notiekošā konference Ukrainas reformu atbalstam.

Straujuma pateicās Vācijas ārlietu ministram par Vācijas atbalstu sadarbībai ar Latviju izglītības, drošības, kā arī citās jomās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu