Amsterdamas kanāla gultnē atrod tūkstošiem interesantu priekšmetu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SWNS/ScanPix

Arheologi pēc Holandes kanāla nosusināšanas tā gultnē atraduši teju 700 tūkstošus dažādu priekšmetu – sākot no 120 tūkstošus gadu seniem gliemežvākiem un beidzot ar salauztiem mobilajiem telefoniem.

Kā vēsta ārvalstu mediji, artefakti atklājās pēc tam, kad tika nosusināts Amstelas upes kanāls, lai varētu uzbūvēt jaunu dzelzceļa līniju.

Ķemme no 16. gadsimta, krokodila zobi, cilvēka augšstilba kauls – tie ir tikai daži no priekšmetiem, kas tika atrasti upes gultnē 15 gadu ilgā projekta ietvaros.

Aptuveni 20 tūkstoši atrasto objektu pašlaik ir izpētīti un nofotografēti. Daļa no tiem apskatāma raksta galerijā.

“Šis ir jauns veids, kā cilvēkiem parādīt arheoloģijas būtību. Pateicoties šiem priekšmetiem, var uzzināt daudz jauna par tirdzniecību un transportu dažādos pilsētas vēstures posmos. Pašlaik noris aktīva priekšmetu kataloģizācija, kas ir mūsu darba pamatā,” atklāja arheoloģisko izrakumu vadītājs Džerzijs Gavronskis (Jerzy Gawronski).

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu