Nīderlandes ministrs pauž sašutumu par ziņām saistībā ar Ukrainā avarējušo lidmašīnu (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Nīderlandes ārlietu ministrs Berts Kunders paudis sašutumu par medijos izskanējušo informāciju, ka Krievijā kādā muzejā būs apskatāms pagājušajā gadā Ukrainas austrumos avarējušās «Malaysia Airlines» lidmašīnas atlūzu fragments.

«Ja informācija par izstādi Krievijas muzejā izrādīsies patiesība, tad tas ir aizskarošs, aizvainojošs un pilnīgi nepieņemams solis,» Krievijas mediji citē Kundera sacīto izdevumam «De Telegraaf».

Ministrs norādījis, ka viņš plāno vērties pie kolēģiem Ukrainā un Krievijā, lai noskaidrotu, vai presē izskanējusī informācija ir patiesa.

Iepriekš radiostacija «Eho Moskvi» vēstīja, ka organizācijas «Cīņas brālība» biedri no Doņeckas apgabala aizveduši lidmašīnas atlūzu daļas, kuras plāno nogādāt kādā muzejā Krasnodaras apgabalā.

Kā ziņots, Nīderlandes izmeklētāji ceturtdien paziņoja, ka Malaizijas pasažieru lidmašīnas nogāšanās vietā Donbasā atrastas jaunas bojāgājušo mirstīgās atliekas.

Izmeklētājiem izdevies piekļūt teritorijām, kas iepriekš kauju dēļ bija pārāk bīstamas, lai tajās strādātu.

Atgūtas arī bojāgājušo cilvēku personiskās mantas, tostarp dārglietas, ko izmeklētājiem nodevuši vietējie iedzīvotāji.

Nīderlandes izmeklētāji plāno turpināt darbu vairākas nedēļas, apgūstot arī citas līdz šim nepieejamās teritorijas, protams, ja situācija Austrumukrainā nepasliktināsies.

Visi katastrofas upuri ir identificēti, izņemot divus Nīderlandes pilsoņus.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu