Rīgā nedaudz pieaugusi saslimstība ar gripu; ir viens mirušais (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizvadītajā nedēļā saslimstība ar gripu reģistrēta tikai Rīgā, tomēr reģistrēts arī viens gripas izraisīts nāves gadījums, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) gripas un akūtu augšējo elpceļu infekciju monitoringa dati.

Aizvadītajā nedēļā Rīgā reģistrēti 17 gripas saslimšanas gadījumu uz 100 000 iedzīvotāju. Salīdzinot ar nedēļu iepriekš, saslimstība galvaspilsētā gan nedaudz palielinājusies.

Savukārt saslimšanas gadījumu skaits piecu līdz 14 gadu vecu bērnu starpā trīskāršojies, sasniedzot 29,3 gadījumus uz 100 000 iedzīvotājiem. Vecuma grupā no 15 līdz 64 gadiem gripa reģistrēta septiņos gadījumos uz 100 000 iedzīvotāju. Citās vecuma grupās gripa netika reģistrēta.

Tāpat aizvadītajā nedēļā reģistrēts viens gripas izraisīts nāves gadījums. Pacients bijis vecumā virs 80 gadiem, un viņam laboratoriski apstiprināta A tipa gripa.

Jau ziņots, ka 1.aprīlī SPKC izziņoja gripas epidēmijas beigas, jo nevienā no gripas monitoringa teritorijām divas nedēļas pēc kārtas saslimstība ar gripu nesasniedza 100 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju. Kopumā šogad no gripas miruši 23 cilvēki. Neviens no mirušajiem pret gripu nebija vakcinējies.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu