Imants Kalniņš pieņēmis islāmticību (845)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Slavenais latviešu komponists Imants Kalniņš intervijā medijam «Baltnews.lv» paziņojis, ka Dieva priekšā pieņēmis Islāma ticību, lai gan formālas procedūras reliģijas maiņai nav bijušas.

Intervijā portālam «Baltnews.lv» Kalniņam jautāts, vai viņš ir beidzis savas komponista gaitas. Uz to komponists atbildējis, ka vēl nezina, un šobrīd mācās arābu valodu, jo vēlas to pilnībā pārvaldīt.

«Es jau tagad zinu arābu valodu tādā līmenī, ka varu tulkot tekstus,» uzsvēra Kalniņš.

Portāla žurnālists Kalniņam uzdeva jautājumu, vai viņš ir pieņēmis islāmticību.

«Lai pārietu islāmticībā, pastāv noteikta procedūra. Dieva priekšā jau esmu pieņēmis šo ticību, taču cilvēku priekšā nē. Ar latvisko identitāti mans lēmums ir cieši saistīts, jo reliģija ir orientieru sistēma. Pasaulē ir daudz reliģiju un orientieru sistēmu,» norādīja Kalniņš.

Jautāts, kādas ir islāma priekšrocības attiecībā pret kristietību, Kalniņš saka, ka islāms no kristietības atšķiras no tā, ka tajā nav cilvēku noslāņošanās.

«Islāmam nav tās dekoratīvās noslāņošanās, kas ir kristietībā. Islāmā ir Dievs kā pats augstākais. Tiesa, islāmā cilvēkam vajag būt garīgi stipram, jo tad cilvēks paliek vienatnē ar Dievu. Cilvēks nevar vērsties ne pie Dieva Dēla, ne pie Dieva Mātes, jo viņš stāv vienatnē ar pašu Dievu. Un viņam ir jāatbild par pilnībā visu, ko viņš dara. Tas prasa disciplīnu un garīgo spēku,» stāsta komponists.

Kalniņš skaidro, ka ir divu veidu islāms - tas, ko radījis Dievs, un tas, kas ir politiskais instruments. Ņemot vērā notiekošo pasaulē, kur tiek karots pret «Islāma valsti», Kalniņš saka, ka tas ir politiski radītais islāms savu mērķu sasniegšanai.

«Pēc būtības, politiskais islāms tiek izmantots, lai sasniegtu politiskos mērķus. Tas ir kā nacionālisms, kas nozīmē rūpes par savu tautu. Dieva un politiskais islāms ir divas pilnīgi dažādas lietas, un tās ir jānodala,» intervijā saka Kalniņš.

Komentāri (845)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu