Vācijas valdība pirms Malaizijas lidmašīnas notriekšanas slēpusi svarīgu informāciju (107)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas valdība apzinājusies riskus un iespējamos draudus, kādi pastāv, lidojot pāri kara plosītajai Austrumukrainai vēl pirms «Malaysia Airlines» lidmašīnas notriekšanas, taču vācu lidsabiedrības par tiem netika brīdinātas, vēsta Vācijas mediji.

Izmeklētāji vēl joprojām cenšas noskaidrot visus notikušā apstākļus un to, kurš pagājušā gada 17.jūlija pēcpusdienā notrieca Malaizijas lidmašīnu, nogalinot visus 298 pasažierus un apkalpes locekļus.

Diplomāti Vācijas Iekšlietu ministrijā norāda, ka vācu atbildīgas institūcijas dažas dienas pirms katastrofas saņēma brīdinājumu no Ukrainas, ka lidojot virs valsts austrumiem ir ļoti liels risks. Vācijas Iekšlietu ministrijā situācija tika nodēvēta par satraucošu, jo pirms tam teroristi bija notriekuši sešu kilometru augstumā lidojošu militāro lidmašīnu.

Ukrainas valdība bija brīdinājusi Vāciju, ka teroristu rīcībā, iespējams, ir aprīkojums, kas viņiem ļauj notriekt arī pasažieru lidmašīnas, kuras lido vismaz 10 kilometru augstumā.

Tā ir pirmā reize, kad Vācijas valdības pārstāvji publiski runā par iespējamām briesmām, kas draudējušas vācu lidmašīnām. Vācu laikraksts «Suddeutsche Zeitung» raksta, ka 17.jūlijā trīs «Lufthansa» lidmašīnas lidojušas virs Austrumukrainas. Pēdējā lidmašīna riskanto teritoriju pārlidojusi vien 20 minūtes pirms katastrofas.

Vācu lidsabiedrībā «Lufthansa» norāda, ka tās rīcībā nebija informācijas par iespējamo bīstamību, lidojot virs Austrumukrainas, jo Vācijas valdība nebija izplatījusi nekādus brīdinājumus. Tāpat aviosabiedrības pārstāvji ir pārsteigti par to, ka Vācijas valdības rīcībā bija svarīga informācija, kas netika izplatīta ne «Lufhansa», ne tās meitas uzņēmumam «Germanwings».

Iepriekš vēstīts, ka 2014.gada 17.jūlijā virs Austrumukrainas tika notriekta «Malaysia Airlines» lidmašīna. Rietumvalstis un Ukraina notikušajā vaino Krievijas atbalstītos teroristus, savukārt Krievija - Ukrainas armijas spēkus.

Komentāri (107)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu