Ušakovs noraida apgalvojumus par Krieviju un aicina apmeklēt 9.maija pasākumu Rīgā (468)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas mērs un partijas «Saskaņa» līderis Nils Ušakovs noraida apgalvojumus, ka Krievijā pie varas būtu cars, un aicina nekrist galējībās, vērtējot kaimiņvalsti.

Ušakovs sarunā Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» vēlreiz atkārtoja, ka viņa pārliecība par situāciju Krievijā ir nemainīga.

«Mums jābūt reālistiskiem, skatoties, kā veidojas sabiedrības noskaņojums Krievijā esošajā varas modelī. Citas iespējamās versijas – pie varas nāk radikāļi vai nacionālisti. Liberāli domājošie pie varas nenonāks. Ja paskatāmies, kas skar mūsu valsti – no drošības viedokļa un citiem aspektiem, es negribētu piedzīvot Krieviju, kur pie varas ir radikāļi vai nacionālisti,» stāstīja Ušakovs.

Politiķis norāda, ka nevajadzētu vērtējumos un apgalvojumos par Krieviju krist galējībās. «Tas, ka Krievijā valda cars un ieviesta verdzība – tas ir nenormāls pārspīlējums. Nav ne verdzības, ne cara. Ir savas nianses tāpat, kā citās valstīs, bet nevajag krist galējībās,» viņš teica.

Runājot par 9.maija pasākumiem Rīgā, Ušakovs noraidīja pieņēmumus, ka Krievija finansē šos svētkus arī ārpus tās robežām, tostarp Latvijā. «Viss, kas notiek pie pieminekļa, notiek par savu [Latvijā iegūtu] finansējumu. Vienīgais, ko apmaksā Krievijas vēstniecība, ir uguņošana. Mēs negribam būt atkarīgi no citiem,» skaidroja Ušakovs.

Rīgas mērs aicināja visus iedzīvotājus apmeklēt pasākumu pie Uzvaras pieminekļa. «Aicinu aiziet un apskatīties pašiem, lai pārliecinātos, ka tie cilvēki, kas svin uzvaru pār nacismu 9.maijā, nerada draudus Latvijas valstiskumam. Mēs gribam, lai tas ir Latvijas pasākums. Vienkārši aicinājums – aiziet un apskatīties. Tur ir savādāk,» viņš sacīja.

Komentāri (468)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu