Latvijas prezidentūras rīkošanai pērn iztērēts mazāk, nekā sākotnēji plānots (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē rīkošanai pagājušajā gadā iztērēts par 11 miljoniem eiro mazāk, nekā bija plānots, aģentūrai LETA pastāstīja prezidentūras sekretariāta pārstāve Linda Jākobsone.

Jākobsone skaidroja, ka sekretariāts ir apkopojis Valsts kancelejas un ministriju sniegto informāciju par 2014.gada budžeta izpildi attiecībā uz valsts budžeta programmu «Latvijas prezidentūras ES Padomē nodrošināšana».

Secināts, ka, salīdzinot ar 2014.gadā paredzētajiem valsts budžeta līdzekļiem šajā programmā, Valsts kanceleja un ministrijas ir ieekonomējušas aptuveni 11 miljonus eiro.

LETA jau ziņoja, ka Latvija uz sešiem mēnešiem pārņēmusi ES rotējošo prezidentūru, par savas darbības prioritātēm nosakot ES konkurētspējas un izaugsmes risināšanu, ES lomas stiprināšanu globālā mērogā, kā arī Eiropas digitālā potenciāla iespēju izmantošanu ES attīstībā.

Katra ES dalībvalsts rotācijas kārtībā uz sešiem mēnešiem kļūst par prezidējošo valsti un vada ES Padomes darba norisi, tostarp veicot koordinācijas funkcijas, sadarbojoties ar citām dalībvalstīm un ES Padomes Ģenerālsekretariātu, Eiropas Komisiju, Eiropas Parlamentu un Eiropadomes priekšsēdētāju.

Paredzams, ka prezidentūras laikā Latvijā norisināsies aptuveni 200 pasākumi, no kuriem Latvijas Nacionālajā bibliotēkā norisināsies vairāk nekā 100 pasākumu. Plānots, ka Latviju prezidentūras laikā kopumā apmeklēs vismaz 25 000 ārvalstu politiķu un amatpersonu, kā arī 700 žurnālistu.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu