Publiskoti slepeni materiāli par notriekto «Malaysia Airlines» lidmašīnu (137)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ukrainas austrumos notriektā «Malaysia Airlines» lidmašīna «Boeing 777» notriekta no zenītraķešu kompleksa «Buk-M1» no apdzīvotas vietas Zarošenskas apkārtnes, vēsta «Novaja Gazeta», atsaucoties uz ekspertu sagatavoto dokumentu.

Laikraksta «Novaja Gazeta» rīcībā nonācis konfidenciāls dokuments ar nosaukumu «Ekspertu novērtējums par «Boeing-777» 2014.gada 17.jūlija lidmašīnas katastrofas Ukrainas austrumos izmeklēšanu». Ekspertu komandā bijuši inženieri no militārās tehnikas ražošanas sektora, kā arī kompleksa «Buk» projektētāji.

Eksperti norāda, ka lidmašīnu notriekusi tieši no zenītraķešu kompleksa «Buk-M1» palaista raķete.

«Lidmašīna sadūrusies ar raķeti, kā rezultātā notikusi katastrofa. Raķete lidojusi aptuveni 72-75 grādu leņķī horizontālā plaknē un 20-22 grādu leņķī vertikālā plaknē,» teikts dokumentā.

Lai arī zenītraķešu kompleksi «Buk» atrodas Krievijas bruņojumā, pašpasludinātās «Doņeckas tautas republikas» (DTR) pārstāvis Eduards Basurins preses brīfingā paziņojis par to, ka viņa rīcībā ir Ukrainas spēku kartes, kurās ir redzams ukraiņu raķešu kompleksu izvietojums katastrofas dienā.

«Vakar demonstrējām trofejas kartes, ko ieguvām no ukraiņiem. Pirmā bataljona 95.aeromobilās brigādes karte liecina, ka ukraiņi bija izvietojuši «Buk» dažādās vietās, no kurām varēja tikt notriekta lidmašīna,» uzsvēra Basurins.

Komentāri (137)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu