Iezīmējas arvien drošāks atbalsts vienam Valsts prezidenta amata kandidātam (382)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Partijas «Vienotība» līdere Solvita Āboltiņa atzīst – ja Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) Valsts prezidenta amatam izvirzīs aizsardzības ministru Raimondu Vējoni, viņš varētu iegūt visas valdošās koalīcijas atbalstu gaidāmajās vēlēšanās.

Āboltiņa pirmdienas rītā sarunā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» sacīja, ka «Vienotība» šodien rīkos valdes sēdi, kura notiks uzreiz pēc tam, ka ZZS būs izvirzījusi vienu kandidātu Valsts prezidenta amatam. Viņa atkārtoti uzsvēra, ka koalīcijai ir svarīgi vienoties par vienu kandidātu.

Āboltiņa sacīja, ka partijā «Vienotība» varētu būt atbalsts Vējoņa kandidatūrai, turklāt viņai neoficiāli zināms, ka arī Nacionālā apvienība piekristu balsot par pašreizējo aizsardzības ministru.

«Šobrīd koalīcijas partijām jāvienojas par vienotu kandidātu. Tam jābūt no politisko partiju vidus. Ja kandidāts pirmajā vēlēšanu kārtā negūst koalīcijas atbalstu, tad var runāt par citām kandidatūrām,» sacīja viņa.

Kā ziņoja LETA, divas koalīcijas partijas - ZZS un «Vienotība» - plāno šodien lemt par Valsts prezidenta amata kandidātiem.

ZZS plkst.12 valdes un frakcijas kopsēdē izšķirsies par savu Valsts prezidenta amata kandidātu, izvēloties starp aizsardzības ministru Raimondu Vējoni (LZP) un Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku (Liepājas partija). ZZS kā savu kandidātu, visticamāk, varētu nosaukt Vējoni.

Liepājas partija līdz šodienai apņēmusies noformulēt viedokli par atbalstu Valsts prezidenta amata kandidātiem. Jau ziņots, ka Liepājas partija prezidenta amatam izvirzījusi Seska kandidatūru un nav paudusi skaidru atbalstu Vējonim.

Arī «Vienotība» šodien plāno lemt par kandidātu prezidenta amatam. Iepriekš «Vienotības» valde pārrunājusi šo jautājumu, minot vairākus iespējamus kandidātus, bet koalīcijas partneriem apspriešanai bija plānojusi piedāvāt eiroparlamentārieša Arta Pabrika (V) kandidatūru.

Kā ziņots, partija «Saskaņa» un nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK lēmumu jautājumā par Valsts prezidenta amata kandidātu plāno pieņemt 13.maijā.

Komentāri (382)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu