Daugavpilī dzimuša mākslinieka gleznu ASV izsola par 81,9 miljoniem dolāru (27)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu gleznotāja Marka Rotko darbs «Nr.10» trešdien Ņujorkā izsolīts par 81,9 miljoniem ASV dolāru (73 miljoniem eiro).

Daugavpilī dzimušā abstrakcionista glezna vairākos sarkanā toņos gandrīz divas reizes pārspēja pirms izsoles prognozēto cenu.

«Nr.10» bija starp vairāku slavenu mākslinieku darbiem, kas trešdien tika pārdoti izsoļu nama «Christie's» pēckara un mūsdienu mākslas izsolē.

Par 56,1 miljonu dolāru (50 miljoniem eiro) tika izsolīta Vācijā dzimušā britu gleznotāja Luciāna Freida 1995.gada eļļas glezna. Tāda pati cena tika samaksāta par popārta mākslinieka Endija Vorhola darbu «Izkrāsotā Mona Liza».

Kā jau ziņots, otrdien par 46,5 miljoniem dolāru (41,4 miljoniem eiro) tika pārdota cita Marka Rotko glezna «Bez nosaukuma (Dzeltens un zils)».

Savukārt pirmdien izsolē Ņujorkā tika pārdota Pablo Pikaso glezna «Alžīras sievietes», kuras cena - 179 miljoni dolāru - pārsniedza jebkuru cenu, par kādu jebkad izsolīta kāda glezna.

Izsoles turpināsies ar impresionisma un modernās mākslas izsoli ceturtdien.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu