Pārtrauc Baltijas jūrā nogrimušās lidmašīnas «An-2» pilotu meklēšanu (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: O.Schmidt2012, CC BY-ND 2.0

Lietuvas Bruņoto spēku Jūras glābšanas darbu koordinācijas centrs ceturtdien pārtraucis Baltijas jūras dzelmē nogrimušās Lietuvas civilās lidmašīnas «An-2» pilotu meklēšanu uz ūdens virsmas.

Lēmums attiecībā uz meklēšanu zem ūdens tiks pieņemts tuvākajā laikā, paziņoja centrs.

«Mēs esam spiesti paziņot, ka esam darījuši visu, kas bija iespējams, lai atrastu pilotus. Ir sāpīgi atzīt, bet nav iespējams izdzīvot tik ilgi šādos apstākļos. Tagad mums jāplāno mūsu resursi un jāgatavojas citām potenciālajām meklēšanas un glābšanas operācijām jūrā,» paziņoja centra vadītājs.

Jau vēstīts, ka lidmašīna «An-2» ar diviem pilotiem bija ceļā no Gēteborgas uz Klaipēdu, kad sestdien pazuda. Kāpēc lidaparāts pazuda, joprojām nav zināms.

Pilotiem Ādolfam Mačulim un Alvidam Selmistraitim bijusi 40 gadu darba pieredze, apliecināja lidsabiedrības «Klaipedos Avialinijos» direktors Viktors Šišņauskis.

Lidmašīna tika atrasta otrdienas pēcpusdienā Baltijas jūras dzelmē aptuveni 700 metru attālumā no pēdējās pozīcijas, kuru bija fiksējis Zviedrijas radars, kura datus bija nodevis Zviedrijas glābšanas koordinācijas centrs.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu