Parādās jaunas detaļas par «An-2» katastrofu Baltijas jūrā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aleksander Markin, CC BY-SA 2.0

Parādījušās jaunas detaļas par «An-2» katastrofu Baltijas jūrā. Lietuvas Jūras glābšanas koordinācijas centra vadītājs Arturas Andrušaitis apgalvo - parādījusies informācija, ka lidmašīnā nebija ne glābšanas plosta, ne glābšanas vestu, vēsta Lietuvas mediji.

«Glābēji pirmajā stundās pēc lidmašīnas pazušanas izdarīja visu. Piecas lidmašīnas. Ja cilvēki būtu virs ūdens koši oranžās glābšanas vestēs, viņus pamanītu. Tika apgalvots, ka viņiem bija glābšanas plosts. Neviens tagad nevar to noskaidrot, kamēr netiks veikta lidmašīnas apskate .Piepūšamais plosts, kurš automātiski atveras 10 metru dziļumā, katastrofas rajonā netika atrasts. Uzskatu, ka Lietuva darījusi visu, lai palīdzētu cilvēkiem, ja vien viņiem būtu izdevies izkļūt no lidmašīnas,» sacījis Andrušaitis.

«Pieļauju, ka plosta nebija. Saskaņā ar sākotnējo informāciju lidmašīnas ekipāžai bija glābšanas vestes, hidrotērpi un plosts. Glābšanas operācijas laikā noskaidrojās, ka tērpu lidmašīnā nebija.[...] Par plostu - atliek vien minēt.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu