Ugunsstaigāšana - arī Latvijā cilvēki mācās pārvarēt sevi (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

30. maijā Mārupē norisināsies Baltijas vēsturē lielākais atvērtais Ugunsstaigāšanas pasākums «Neiespējamais IR Iespējams: Lielā Ugunsstaigāšana!», pulcējot vairāk nekā 300 dalībniekus gan no Latvijas, gan ārzemēm. Lai piedzīvotu šo notikumu, cilvēki ceļu uz Latviju mērojuši pat šķērsojot Eiropas robežas!

Šāds notikums maija pēdējā nedēļas nogalē veidojas par tradīciju – pagājušajā gadā personības attīstības trenera Mārtiņa Vecvanaga vadībā ceļu pāri 5000C karstām oglēm mēroja vairāk nekā 150 dalībnieku, tostarp bērni. Šogad treneris un viņa komanda priecājas par divreiz lielāku dalībnieku atsaucību un vēlmi iepazīt katram savu patieso būtību, sastapt un pārvarēt bailes, uzvarot savas negatīvās pārliecības, kā palīgu ņemot uguni.

Ugunsstaigāšanas kodols ir atvērtība un gatavība sastapties ar ierobežojošām pārliecībām. Pārejot uguns celiņam un neapdedzinoties, cilvēki vienā vakarā saņem pierādījumus un motivāciju mainīt savu domāšanas sistēmu un ieraudzīt jaunas iespējas ārpus ierastajiem rāmjiem. «Ugunsstaigāšana ir metafora, caur kuru var parādīt cilvēkiem, ka tas, kas viņiem liekas neiespējami, ir absolūti iespējams. Ja cilvēks var pāriet 5000C karstām oglēm un neapdedzināties, tad kas ir vēl tās lietas, ko viņš var dzīvē izdarīt, bet nedara, jo domā, ka nevar?» skaidro Mārtiņš Vecvanags, kurš ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās pāri ugunij pārvedis krietni vairāk nekā tūkstoš dalībnieku no dažādām valstīm, tostarp Azerbaidžānas, Armēnijas, Gruzijas, Spānijas, Zviedrijas, Itālijas, Īrijas, ASV un pat Somālijas. Mārtiņš Vecvanags ir viens no dažiem Eiropas un vienīgais Baltijā Ugunsstaigāšanas instruktors, kurš mācījies pie paša Tollija Burkana (Tolly Burkan) - publiskās Ugunsstaigāšanas pamatlicēja.

Ugunsstaigāšana ir veids, kā stiprināt cilvēkus un iedrošināt viņus dzīvot šeit un tagad – sasniegt savus sapņus un negaidīt uz brīnumiem. Ir patiess gandarījums, ka tik daudz cilvēku ir izvēlējušies to darīt tieši Latvijā!

Video no pagājušās vasaras noslēguma Ugunsstaigāšanas notikuma:

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu