Urbanovičs ticis pie ekskluzīvas automašīnas (181)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

«Saskaņas» Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs pērn nopelnījis 29 000 eiro. Viņa vienīgie ienākumi bija Saeimas deputāta alga. Tomēr Urbanovičs ir ticis pie ekskluzīvas automašīnas, vēsta TV3 raidījums «Nekā personīga».

«Nekā personīga» žurnālists deputātu sastapa ceļā uz saviem īpašumiem Latgalē ar šā gada izlaiduma «Range Rover». Tā vērtība pārsniedz 100 000 eiro. Urbanovičs atzinās, ka mašīna viņam nepieder. To nopirkusi sabiedriska organizācija «Baltijas forums».

Saeimas deputātam Jānim Urbanovičam acīmredzami patīk braukt ar «Range Rover». Pēdējos gadus «Nekā personīga» deputātu novērojis, novietojot dažādus šīs markas braucamos pie Saeimas. Tomēr «Range Rover» Urbanovičam nepieder. Tie reģistrēti uz sabiedriskās organizācijas «Baltijas forums» vārda. Urbanovičs ir šīs organizācijas dibinātājs, valdes loceklis un prezidents. Šogad CSDD reģistrā uz biedrības vārda parādījies jauns «Range Rover». Tirgotāju informācija liecina, ka tā vērtība varētu būt 130 000 eiro.

Biedrības «Baltijas forums» pēdējais gada pārskats liecina, ka tā ienākumi ir 150 000 eiro. Izdevumi nedaudz virs 100 000. Gandrīz visu izdevumu daļu sastāda konferences «Baltijas forums» sarīkošana.

Ik gadus notiek konference «Baltijas forums», kurā uzstājas Krievijas viedokļu līderi un Krievijas valsts amatpersonas. Ik gadus šo konferenci rīko «Saskaņas» politiķis Jānis Urbanovičs. Un, lai kas notiktu Ukrainā, ik gadus to finansē valsts uzņēmums «Latvijas dzelzceļš».

«Šī ir tā naudas plūsma, ko mēs iegūstam, tā ir tā peļņa, ko mēs varam iegūt un 90% kravas mums ir tranzītkravas. Tā kā mums par šīm kravām ir jācīnās, kaut kādas dialoga platformas ir vajadzīgas un šī jau nav vienīgā,» skaidro «Latvijas dzelzceļa» valdes loceklis Aivars Strakšas.

«Latvijas dzelzceļa» pārskaitījums ar uzviju nosedz «Baltijas foruma» rīkošanas izmaksas. 2014.gada biedrības pārskats liecina, ka tās bijušas 85 000 eiro. Par reklāmas izvietošanu tajā «LDz Cargo» samaksājis 100 000 eiro. Vēl 50 000 Urbanoviča biedrībai izdevies piesaistīt no citiem avotiem.

Urbanovičam ir talants panākt valsts finanšu atbalstu savam pasākumam neatkarīgi no tā, kura partija Satiksmes ministrijā ir pie varas. 2010.gadā, kad ministrs bija tēvzemietis Kaspars Gerhards, Urbanovičs vienlaikus ar «Baltijas forumu» noorganizēja arī partijas «Saskaņas centrs» konferenci.

Arī šogad Urbanovičam ar valdību ir domu saskaņa – «Baltijas forums» ir finansiāli jāatbalsta. Ja jau pasākums sarīkots, tad nav būtiski, paliek vai nepaliek pāri naudas līzinga maksājumiem par «Range Rover».

Urbanovičs savas biedrības jauno pirkumu neafišē. Lai gan džipam ir atļauja stāvēt pie Saeimas, deputāts to tur praktiski nenovieto. Lai nokļūtu uz darbu, izmanto dienesta automašīnu, kas pienākas «Saskaņas» frakcijai vai arī atbrauc ar vecāku, 2011.gada izlaiduma reindžroveru, kas reģistrēts uz Urbanoviča meitas firmas vārda. Šīs automašīnas vērība ir aptuveni 40 000 eiro.

Komentāri (181)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu