Bondars: Jaunu kandidātu iesaistīšanās prezidenta vēlēšanās būs ļoti apgrūtinoša (95)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Reģionu apvienībai nav padomā scenārija, ko darīt prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā tādēļ, ka tiek paredzēts ievēlēt jaunu prezidentu jau 3.jūnijā, raidījumam «Rīta panorāma» norādīja Valsts prezidenta amata kandidāts Mārtiņš Bondars (LRA). 

Bondars norāda, ka viņa galvenās darba prioritātes ir sasitītas ar drošību, ekonomisko attīstību, kā arī reģionālā attīstību.

Runājot par sabiedrības saliedētību, Bondars saka, ka ikdienas jomā saliedētības problēmu nav, taču tās rodas vēsturisko notikumu dēļ, kā piemēram, 16.martā un 9.maijā. Tāpat nesaskaņas radušās Ukrainas notikumu dēļ. Lai mazinātu šīs problēmas, Bondars norāda, ka prezidenta uzdevums ir izvēlēties valdības vadītāju, un valdībai ir jāstrādā pie tā, lai sabiedrību saliedētu.

«Es ļoti ceru,ka LRA deputāti balsos par mani. Tas ir aizklāts balsojums un man būtu naivi izlikties, ka es zināšu precīzi kurš deputāts par ko ir nobalsojis. Taču LRA deputāti visi kā viens ir apsolījuši, ka balsos par mani. Ja es piedalos šajās vēlēšanās, tad vērtēju savas izredzes pietiekami labi,» norāda Bondars.

Bondars norāda, ka LRA galīga lēmuma par rīcību pēc pirmās kārtas nav, un līdz šim runātais liecina par to, ka šādu scenāriju pagaidām nav prātā.

«Jauni kandidāti varētu parādīties, taču viņu uznākšana būs diezgan apgrūtinoša, jo nedomāju, ka mediji organizēs jaunas debates, ja parādīsies jauni kandidāti, kā, piemēram, Uldis Sesks vai Māris Riekstiņš,» saka Bondars.

Komentāri (95)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu