«BUK» ražotājs paziņo, ka Malaizijas lidmašīna notriekta ar Ukrainas rīcībā esošu raķeti (352)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēmas «BUK»  ražotājs otrdien paziņoja, ka Malaizijas nacionālās aviokompānijas «Malaysia Airlines» pasažieru lidmašīna «Boeing 777» 17.jūlijā tika notriekta ar vecāku «BUK» versiju, kas nav Krievijas bruņoto spēku rīcībā, bet ir Ukrainas arsenālā.

Krievijas valsts kontrolētā bruņojuma ražošanas konsorcija «Almaz-Antej» ģenerāldirektora padomnieks Mihails Maļševskis preses konferencē sacīja, ka analīze ir veikta, balstoties uz publiski pieejamām lidmašīnas vraka fotogrāfijām.

Viņš uzvēra, ka lidmašīnas atlūzās esošie caurumi atbilst specifiskai «BUK» tipa raķetei un tās kaujas galviņai.

Katra «BUK» apakštipa kaujas galviņas ir pildītas ar specifiskas formas šrapneli. Šāda tipa raķetes esot Ukrainas bruņoto spēku sastāvā, toties Krievijai tādu neesot, norādīja «Almaz-Antei» ģenerāldirektors Jans Novikovs.

Maļševskis arī teica, ka raķete nav izšauta no Sņežnojes pilsētas, kā to norāda Ukraina un daļa notikumu vērtētāju Rietumos, bet no citas, Ukrainas valdības kontrolētas teritorijas.

«Boeing 777» 17.jūlijā tika notriekta virs prokrievisko nemiernieku kontrolētas teritorijas Ukrainas austrumos, nogalinot visus 298 cilvēkus, kas tajā atradās.

Ukraina un Rietumvalstis lidmašīnas notriekšanā vaino prokrieviskos separātistus, kas izmantojuši Krievijas piegādātu «zeme-gaiss» tipa raķešu sistēmu «BUK», bet Krievija to noliedz un vaino Ukrainas armiju.

Komentāri (352)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu