Sudraba: «No sirds Latvijai» neatbalstīs prezidenta kandidātus nekādā situācijā (239)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«No sirds Latvijai» Saeimas frakcijas vadītāja un partijas līdere Inguna Sudraba dienu pirms balsojuma Saeimā atkārtoti uzsvērusi, ka frakcija neatbalstīs nevienu no izvirzītajiem Valsts prezidenta amata kandidātiem, lai gan izņēmums būs deputāts Ringolds Balodis.

«Mēs neesam mainījuši savu lēmumu, kāds tas bija iepriekš. Mēs piedalīsimies balsojumā, bet mēs balsosim pret visiem izvirzītajiem kandidātiem katrā no kārtām,» viņa pavēstīja.

Viņa arī pauda pārliecību, ka neviens no deputātiem trešdien nemainīs savu viedokli un neatbalstīs kādu no četriem valsts pirmās amatpersonas krēsla pretendentiem.

Sudraba piebilda, ka vienīgais partijas biedrs, kurš balsos par kādu no kandidātiem, būs Balodis, kurš jau iepriekš paudis atbalstu Egila Levita kandidatūrai.

Taujāta par prognozēm, vai trešdien Latvijai būs jauns Valsts prezidents, Sudraba atbildēja, ka tas būs atkarīgs no pozīcijas, kas ir deklarējusi, ka prezidents ir jāievēl valdošajām partijām. «Ja viņi ir gatavi rītdien ievēlēt prezidentu, tad prezidents tiks ievēlēts,» sprieda Sudraba.

Jau vēstīts, ka trešdien, 3.jūnijā, Latvijā notiks Valsts prezidenta vēlēšanas. Deputātiem būs jābalso par četriem oficiāli izvirzītajiem Valsts prezidenta amata kandidātiem - Raimondu Vējoni (ZZS), Egilu Levitu, Sergeju Dolgopolovu («Saskaņa») vai Mārtiņu Bondaru (LRA).

Komentāri (239)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu