NVA aicina darba devējus pieteikties subsidēto darbavietu izveidei (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina darba devējus iesniegt savus pieteikumus dalībai projekta «Subsidētās darbavietas bezdarbniekiem» pasākumā noteiktām personu grupām, lai veidotu valsts subsidētas darbavietas nelabvēlīgākā situācijā esošiem bezdarbniekiem.

Kā aģentūru LETA informēja NVA, «Pasākums noteiktām personu grupām» tiek īstenots Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu un Kohēzijas fonda 2014.-2020.gada plānošanas perioda darbības programmas «Izaugsme un nodarbinātība» laikā.

ES līdzfinansētā projekta «Subsidētās darbavietas bezdarbniekiem» īstenošanā var iesaistīties komersanti (izņemot ārstniecības iestādes, kā arī izglītības iestādes, kuru pamatuzdevums ir izglītības programmu īstenošana), pašnodarbinātās personas, biedrības vai nodibinājumi (izņemot politiskās partijas) un veidot darbavietas nelabvēlīgākā situācijā esošiem bezdarbniekiem.

Pieņemot darbā NVA reģistrēto bezdarbnieku, darba devējs no aģentūras saņems finansiālu atbalstu - dotāciju darba algai 50% apmērā no bezdarbnieka ikmēneša darba algas, taču dotācija nevar pārsniegt valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas apmēru.

Tāpat NVA izmaksās dotāciju darba vadītāja atlīdzībai 50% apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas apmēra.

Ja darba devējs ir biedrība vai nodibinājums, kura darbības mērķis ir atbalsta sniegšana personām ar invaliditāti un kas nodarbinās bezdarbniekus tādās profesijās kā asistents, pavadonis, surdotulks, latviešu nedzirdīgo zīmju valodas tulks, interešu pulciņa audzinātājs vai speciālais pedagogs, kā arī ja darba devējs ir biedrība vai nodibinājums, kura statūti paredz atbalsta sniegšanu personām ar redzes invaliditāti, NVA segs arī ikmēneša izmaksas valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no algas dotācijas daļas.

Subsidētajās darbavietās plānots nodarbināt ilgstošos bezdarbniekus, proti, tos, kuri bez darba bijuši gadu un ilgāk, kā arī bezdarbniekus, kuru ir vecumā virs 55 gadiem.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu