«Buk» ražotājs ierosinājis notriekt vēl vienu lidmašīnu, vēsta medijs (138)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Raķešu sistēmu «Buk» ražotājs – Krievijas uzņēmums «Almaz-Antei» –  esot ierosinājis eksperimenta nolūkā notriekt vēl vienu lidmašīnu «Boeing 777», vēsta Lielbritānijas laikraksts «The Guardian», kura žurnālists piedalījies uzņēmuma preses konferencē.

Eksperimenta nepieciešamību uzņēmuma pārstāvji esot pamatojuši ar to, ka tādējādi būs iespējams salīdzināt eksperimenta rezultātā notriektās lidmašīnas atlūzas ar pagājušā gada jūlijā virs Austrumukrainas notriektās lidmašīnas «Malaysia Airlines» atlūzām.

Ukraina un rietumvalstis Malaizijas lidmašīnas notriekšanā vaino prokrieviskos kaujiniekus, un apgalvo, ka lidmašīna notriekta ar Krievijas piegādātu «Buk» raķešu sistēmu.

«The Guardian» vēsta, ka «Almaz-Antei» pārstāvji preses konferencē arī uzaicinājuši ārvalstu ekspertus iesaistīties šāda «eksperimenta» sagatavošanā.

Ukrainas mediji, citējot Lielbritānijas laikraksta vēstīto, ziņo, ka, teorētiski, Krievijas uzņēmums tiešām varētu iegādāties lidmašīnu un notriekt to kādā poligonā, tādējādi imitējot Malaizijas lidmašīnas notriekšanas apstākļus.

Lielbritānijas laikraksta žurnālists pauž viedokli, ka Krievijas uzņēmuma ierosinājums veikt eksperimentu varētu nozīmēt to, ka Krievija gatavojas atzīt, ka Malaizijas lidmašīnu notrieca prokrieviskie Austrumukrainas kaujinieki, tajā pašā laikā cenšoties pierādīt, ka sistēmu «Buk», kas izmantota uzbrukumā piegādāta nevis no Krievijas, bet piederējusi Ukrainai.

Komentāri (138)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu