Militārā policija dod mājienus, kur labāk dzīvot Vējonim (130)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Militārā policija (MP) dod mājienus, ka no drošības viedokļa jaunievēlēto Valsts prezidentu Raimondu Vējoni vieglāk būtu apsargāt, ja viņš mitinātos Valsts prezidenta rezidencē Jūrmalā.

MP komandieris Tālis Majors Latvijas televīzijai atzina, ka MP amatpersonu sargāšot jebkurā vietā. «Kādu viņš izvēlēsies, tā būs viņa izvēle. Bet viennozīmīgi, ka no cilvēkresursu viedokļa, gan materiāltehnisko līdzekļu un drošības viedokļa ir daudz, daudz grūtāk un sarežģītāk apsargāt dzīvokli daudzīvokļu mājā,» uzsvēra Majors.

Viņš atgādināja, ka Jūrmalas rezidence ir atbilstoši ierīkota un sargiem ir vieglāk nodrošināt šī objekta drošību.

LETA jau ziņoja, ka Vējonis nolēmis turpināt dzīvot ar ģimeni daudzīvokļu mājā Ogrē. Vējonis apstiprinājis, ka tikšot izskatīta iespēja Jūrmalas rezidenci izmantot brīžos, kad plānotas svarīgas tikšanās. «Es pieļauju, ka būs vesela virkne problēmu un viņi [drošības darbinieki] būs ļoti neapmierināti ar šo situāciju,» sacīja Vējonis, piebilstot, ka arī dzīvoklī ir iespējams nodrošināt drošību un vieta, kur «esi dzīvojis visu laiku, ir mīļākā,» paziņojis Vējonis.

Daudzstāvu namā Vecrīgā dzīvo arī pašreizējais Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Par Valsts prezidentu 3.jūnijā Saeima ievēlēja Zaļo un zemnieku savienības virzīto kandidātu Vējoni. Viņu ievēlēja piektajā balsojumā, kurā viņu atbalstīja 55 deputāti. Vējonis šajā balsošanas kārtā bija vienīgais kandidāts. Pret viņu nobalsoja 42 tautas kalpi. Viens balsošanas biļetens izrādījies nederīgs, bet viens parlamentārietis nav piedalījies balsojumā.

Pašreizējā prezidenta Bērziņa pilnvaras beigsies šā gada 7.jūlijā.

Vējonis būs piektais Valsts prezidents kopš Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas un devītais kopš Latvijas valsts dibināšanas.

Komentāri (130)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu