Nebijuši solījumi un runas par «spītīgo nacionāļu» sodīšanu (51)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Nacionālā apvienība (NA) esot solījusi, ka balsos par aizsardzības ministru Raimondu Vējoni (ZZS) prezidenta amatā, ja viņš pēdējā kārtā paliks kā vienīgais kandidāts, vēsta «Latvijas Avīze», atsaucoties uz vairākiem aptaujātiem «Vienotības» cilvēkiem. Par to arī liecina NA ieraksts sociālās saziņas vietnē «Twitter», par ko NA tagad taisnojas.

Laikraksts vēsta, ka solījumu balsot par Vējoni kā pēdējo kandidātu NA pārstāvji esot pauduši gan koalīcijas padomes sēdē, gan vēlāk par to stāstījuši sociālajā tīklā «Twitter». NA līderis Raivis Dzintars gan kategoriski noraida, ka partija būtu devusi oficiālu solījumu. «Tas ir pilnīgs absurds un meli. Koalīcijas partneri saprot, ka viņu prezidenta kandidāts ievēlēts ar opozīcijas balsīm, visticamāk, tieši «Saskaņas». Tas vēlētāju acīs nebūs populāri. Tādēļ tiek meklēts kāds cits grēkāzis, kāda tēma uzmanības novēršanai.»

Dzintars gan laikrakstam atzina, ka sākotnēji NA vērtējusi iespēju pēdējā balsojumā atbalstīt vienīgo kandidātu, taču atteikušies no šādas rīcības, kad ZZS paziņoja, ka Egilu Levitu neatbalstīs nekādos apstākļos.

Savukārt «Twitter» šāds solījums publicēts partijas iekšējās komunikācijas pārpratuma dēļ, taisnojas NA.

Tāpat laikraksts piektdien vēsta, ka politiķi aizkulisēs runā, ka «spītīgos nacionālus» varētu sodīt, atņemot viņiem Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) un nododot to ZZS pārziņā. Tāpat atjaunojušās runas, ka rudens pusē varētu notikt valdības maiņa.

Valdošo partiju līderi gan šīs baumas noliedz, uzsverot, ka ar pašreizējo mandātu sadalījumu Saeimā īpašas pārbīdes nemaz neesot iespējamas.

Komentāri (51)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu